PodSvojoStreho.net Splošno Mnenja in predlogi Težave z slabo narejeno ploščo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

obračam se na vas v upanju, da mi pomirite živce. Sem laik, zato prosim za razumevanje pri mojem izražanju.

Živimo v hiši, katero je moj oče "sam" naredil...v pritličju ima nedokončano delavnico, v 1.nadstropju je bivalni prostor, mansarda pa je v teku izgradnje. Mansarda baje ni bila mišljena za bivanje ampak samo za nalaganje krame in sušenje perila.

Naj povdarim:
plošča v 1. nadstropju je bila zeeeelllooooo slabo narejena, ker mojga fotra ni bilo (službeno odsoten) in tako tudi nadzornika ne. Tako kot fotr pravi, plata je bila brez železa....zato je poklical nadzornika, ta statika, kateri je reku da je potrebno narediti še eno plato. In tako je bilo. Naredili so še eno, dobro plato, nad to slabo plato, da smo se lahko vselili gor. Po toliko letih pa so že vidne razpoke v tej slabi plati...(ko gledaš iz delavnice gor) Plata v mansardi pa je baje zelo dobra, saj je bil on sam gor in nadziral delo. Pa še to: hiša stoji na stebrih...v notranjih prostorih sta 2 stebra.

Zanima me sledeče :

Lahko zgornja plata (torej v mansardi) obrameni spodnjo, ki je slaba?
Če preveč obremenim zgornjo plato je možnost, da se kej ukrivi, poka ali kar koli?
Imam majhnega otroka in kot pravi gazda, da ko bo skakala gor, da se teža na tisti točki podeseteri....
Nimam pa namena gor postavit pohištva iz kamna, da se razume :roll:

Sama poznam arhitekta in gradbenika, katera sta mi zagotovila, da zgornja plata nima veze na spodnjo, ker se teža razporedi na 4 glavne stene, kar je logično...zg. plata leži na stenah, ne pa na spodnji plati...ampak kot povedano se ne spoznam na te reči. Fotr pa me ne posluša, in trdi svoje brez popuščanja, čeprav mi je že sam pripeljal gradbinca kateri mu je ponovil zgornje trditve... :?

Obračam se na vas, da si pomirim dušo in živce....je torej kakšna možnost , da z zgornjo plato obremenim spodnjo ali ne? Tudi ob kakem manjšem potresu (ki pa jih tukaj na obali načeloma ni) se nebi kr vse porušlo (spet njegovo prepričanje)...

Hvala vnaprej, pa pardon za moje laično izražanje :wink:
madona kaksna cungalunga...
sprasujem se le, kako da niso plosce, ki je (baje) povsem brez zelezja ze v startu porusili.

Spodnja plosca cisto brez obremenitve vseeno ne bo. Konec koncev je sluzila za "opaz" zgornji in le-ta prakticno lezi na spodnji - s tem se tudi obremenitve/vibracije/povesi do neke mere prenasajo tudi na spodnjo.
...Kar pa mansarda ne bo povečala. Tako kot sneg na strehi ne Wink In 1 otrok v primerjavi s snegom...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi