Objave: 1677
Teme: 112
Ocena:
0
Obstaja sicer program od Novolita a mi ne deluje na winXP. Pozna kdo kako drugo zaneslivo metodo za izračun toplotnih izgub na hiši. Hiša je iz kamna stara 100 let. Zanima me trenutno stanje potem pa bom začel vnašat izolacijske podatke materialov, da bom prišel do optimalnega.
Objave: 1318
Teme: 57
Ocena:
0
daj prosim uporabi iskalnik,...
je bilo ka nekajkrat govora o tem in o programski opremi, s katero si lahko pomagaš.
osebno pa sem mnenja, da bi bilo v tvojem primeru za razmislit o notranji izolaciji, če imaš zadosti prostora,
ker imaš proti tlem prevelike toplotne mostove,
kamen pa je velik akumulator,...
ne bo pa enostavno, sploh če jehiša vlažna,.. ( slabo hidroizolirana )
Objave: 1433
Teme: 28
Ocena:
0
Jaz imam podobno bajto pa sem poskusil tako Novolitovega (na WinXP!) in Ursinega in z gotovostjo lahko trdim da je Novolitov program boljši.
Drugače pa takole: če imaš velike prostore (kar dvomim) pol najenostavneje izoliraš od znotraj (0 akumulacije, velika temperaturna nihanja, hitro topli prostori), najoptimalnejše pa je od zunaj (stena bo tvoja velika akumulacijska peč). Res pa je da moraš poskrbet za hidroizolacijo, sploh če si v pritličju.
Objave: 1318
Teme: 57
Ocena:
0
ma, daj,
tole je pa že smešnica,...
še 3x popravi svoj prvi post, pa ne bo noben vedel več za kaj gre,
pa ti hočemo pomagat,...
če ti program ne pomaga, si sam zračunaj, ker si moraš najprej razčistit osnovne pojme, predenj vnašaš v take programe,
ki so potem neuporabni, ker ne morejo upoštevati vseh detajlov, sploh pri starih hišah
ti imaš skoraj gotovo super toplotni most proti tlom, okoli hiše skoraj nobene hidroizolacije, tako da ti računanje na koncu tudi ne bo pomagalo, če je hiša vlažna
noben izračun ne bo niti približen,
če hočeš pa res računat in znaš nemško tehnično izrazoslovje, si kupi nemški program phpp, ali nekaj podobnega,
je najboljši na tem področju,