PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Elektrika za že zgrajeni objekt

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

prestavite me prosim, če vprašanje ni v pravi rubriki.

Imamo gospodarski objekt, leseno poslopje - šupa,namenjen skladiščenju lesa ipd., velikosti 10x8x7. Objekt je že star in je zgrajen pred letom 1967.

Zanima me, ali je na tak objekt sploh možno priključiti elektriko?
Je sploh kakšna možnost in kaj bi potrebovali? Imamo samo lokacijsko informacijo.

hvala
Če misliš imet na tem objektu samostojen priključek si pridobi uporabno dovoljenje, ki ga izda UE, če ti potrdijo da je objekt zgrajen pred letom 1968, potem z njim na elektro.
Imam enofazni tok z elektronskim očitavanjem.
Zanima me kaj potrebujem za dnevni in nočni tok in koliko to stane.
Citat:Imamo gospodarski objekt, leseno poslopje - šupa,namenjen skladiščenju lesa ipd., velikosti 10x8x7. Objekt je že star in je zgrajen pred letom 1967.
Zanima me, ali je na tak objekt sploh možno priključiti elektriko?
Pojdi k elektrodistributerju in se dogovori. Po najnovejši uredbi je priključek enostaven objekt, ki ne rabi GD. Lahko, da bo distributer želel PZI za priključek. Morda tudi kako potrdilo, da je šupa v skladu z zakoni, čeprav ga to nebi smelo zanimati.
Nimam časa - sem v penziji!
jokovot Napisal:Imam enofazni tok z elektronskim očitavanjem.
Zanima me kaj potrebujem za dnevni in nočni tok in koliko to stane.

Se pravi imas enotarifni stevec / enotarifno merjenje porabe el. toka.
Za dvotarifno rabis nov - dvotarifni stevec in spremembo na Elektru. Cena stevca pri elektru se mi zdi, da se giblje okoli 300€ - me bodo poznavalci popravili/dopolnili.
Iskanje po temi