PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri dvokuriščni kotel in kotel z ločenima kuriščema

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sem mislila da je to dvoje isto. i prosim lahko nekdo pojasni razliko. Mislim, da so me fino nasankali...

P
verjetno je eno mišljjena peč v kateri lahko kuriš drva in npr. ojle (torej kombinirana...v enem kurišču lahko gori več vrst goriva) - prednost...zavzame manj prostora, slabost...manjši izkoristek

drugo paje da imaš za vsako vrsto energenta svojo peč (dva ločena kurišča) --- prednosti in slabosti pa je tu ravno obrnjeno.

in kje se ti zdi da so te naplahtali?
za boljšo predtavo...ali kupiš kombiniral pralno/sušilni stroj...seveda je vse v enem, izkorustek, učinek, kavliteta opravljenega dela je povsod nižja (po vsej verjetnosti sušiti ne moreš toliko kot prati,...)

ali imaš ločeno sušilca in ločeno pralni stroj..kjer so se tekom izdelave lahko posvetili zgolj eni nalogi, ki jo bo opravljal - eno pa tisto kot se šika.

vsak mora pa zase razmisliti kaj potrebuje oz. kaj je nekmu prioriteta.
Hoj!

V projektu od Marlesa so nama napisali ločena kurišča (kar sva tudi želela) - torej, da se ena peč avtomatično preklopi na olje, če zmanjka drv). V pogodbi so nama napisali dvokuriščni kotel.
Jaz sem sklepala, da je to isto - ali imaš dva kurišča (2) ali ločeni kurišči (tudi 2). No, kaže, da ni isto, ker so nama dobavili kotel, kjer je treba preklapljati - torej, če kuriš na drva in želiš preklopiti na olje, moraš montirati oljni gorilec, presesati peč in ročno preklopiti.... zamudno.
Skratka, nisva dobila kar sva želela, ampak je menda krivda najina, ker sva podpisala pogodbo in se pred tem nisva pozanimala za razliko med ločenimi kurišči in dvema kuriščema.

Lp,
P
no ja...čće vama ni všeč zahtevajat spremembo! Sicer bo treba doplačati (kar je logično) imela bosta pa to kar želita!

ne se dat kar tako...saj gre za vajino hišo , vidva bosta plačala in bo tako kot bosta vidva rekla
Hotela sta dvokuriščni kotel, dobila pa sta cenejši kombinirani kotel. Vsekakor reklamirat.

Tivoli
Hotela sta dvokuriščni kotel, dobila pa sta cenejši kombinirani kotel. Vsekakor reklamirat.

Tivoli
Iskanje po temi