PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Potrebna dokumentacija za gradnjo hleva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
na vas se obračam z vprašanjem o potrebni dokumentaciji za hlev. Hlev bi se gradilo na gradbeni parceli, povsem na novo. Površina hleva bi znašala okrog 150m2 (10x15), pa me zanima kakšno dokumentacijo bi potreboval za to in koliko bi bili približno stroški pridobitve papirjev?
LI ze imas?
Sicer rabis komplet PGD&PZI.
Cena: ~3-10+k€
Za hlev v teh časih poišči nekoga, ki ti bo naredil vse skupaj za okoli 2.000,00 eurov.
Bodimo realni predvsem pa pošteni. V teh časih se da vse narediti vendar kako? "fušajo " že dovolj v parlamentu! realna cena za ta čas in za nekakšno dokaj užitno zadevo PGD+PZI+PID cca. 3500-4000 eur. Odvisno seveda katera žival bo v tem hlevu in predvsem njeno število (zavisi od strokovnih ocen in elaboratov).
Če pa se želi dobiti "kr neko" gradbeno dovoljenje samo da je, da ima projektant nič dela-seveda zaradi takšne cene, investitor pa potem še polno raznih dodatnih stroškov (ki niso bili všteti v ponudbo samo da se je dobilo delo), pa bi bilo to res lahko za 2000 al pa še manj.
Le čevlje sodi naj kopitar!
Kot si napisal - odvisno od hleva.

Jaz sem tudi v tej fazi, vendar točno vem kaj in kako. In zato da te moje ideje projektant da v papirnato obliko primerno za pridobitev GD je že 2000€ preveč.

Če pa bo projektant tebi iskal rešitve in se bo moral poglobiti v stroko, pa ne pričakuj take cene. Tudi pravega projektanta moraš najti.

Vsekakor beseda hlev lahko pomeni bomeni kaj kompleksnega, lahko pa tudi samo štiri stene in streho. Povej malce več kak hlev.
Točno to. Hlev je lahko enostaven, lahko pa je takšen, da je pri projektiranju z njim več dela kot z enako veliko hišo. Mislim predvsem na projektanta gradbenih konstrukcij - statika in tistega, ki riše armaturo. Težave so lahko v celem kupu detajlov, oprema, razponi, obtežbe, trajnost konstrukcije. Pri sodobnih hlevih je lahko en kup globokih kanalov (greznic), mešalni zidovi, z raznimi nastavki - ležišči za rešetke, povozne plošče s težjimi stroji itd ... A sodobno opremo sem že omenil?
Ne prehitro podcenjevati projekta, ki se mu reče hlev ... :-)
Kar se pa tiče ideje kako naj bo objekt razdeljen, ki jo ima bodoči lastnik, je pa jasno, saj on najbolje pozna svoje navade dela, pozna razpoložljivo mehanizacijo, približno ve, kaj bo še dokupil in kako se s tem ravna. V tem primeru je fajn tudi sodelovanje tehnologa, oz. ogled podobnih objektov v bližnji in daljni okolici (beri - tujini)
Za hlev potrebuješ tehnološki načrt, ki je potem osnova za izdelavo načrtov. Cene so po mojih izkušnjah zelo različne.

Poleg projektanta, ki ti bo izdelal načrt arhitekture, vodilno mapo, izkaze in elaborate so v izdelavo PGD-ja navadno vključeni še geodet, geomehanik, projektant gradbenih konstrukcij ter proj. strojnih in električnih inštalacij.

Se bojim da 2 jurja ne bosta zadostovalaSmile

Najbolje da obiščeš lokalne projektante, naj ti pripravijo točno definirane ponudbe... Koristno bo če zraven prineseš še lokacijsko informacijo.
Pa še:
Če se bo za objekt uveljavljala kakšna subvencija, pride v poštev tudi tehnični pregled (uporabno dovoljenje) Torej poleg PGD dokumentacije tudi PZI in PID ...
Za takšne objekte je uporabno dovoljenje obvezno, neglede na subvencije.

Sicer pa, dandanes je malo morje programov na netu kjer si lahko zrišeš prostore, tako da bo najbolje nekaj takega uporabit pa se še pri projektantu pršpara 2 jurja pa je.
Za takšne objekte je uporabno dovoljenje obvezno, neglede na subvencije.

je tako. in če ti gre nekdo delat vse skupaj (pgd, pzi, pid, po možnosti še nadzor ipd, čeprav je številka prenizka skoraj za vsako postavko) za 2 jurja, potem je res cajt, da odpravimo obveznost projektne dokumentacije. ker v takih primerih je njena vrednost nična..
Iskanje po temi