PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zračnik na streho ali skozi zid

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo

Torej sem pred dilemo ali speljati zračnik v kopalnici in napo v kuhinji na podstrešje in skozi streho ali enostavno skozi zid.
Zanima me kakšne imate praktične izkušnje s madeżi na fasadi pri napeljavi skozi zid.
Zračnik iz kopalnice verjetno ne bi pustil madeża, napa pa je że druga zgodba. Ali se dobijo nape s kakšnim filtrom, ki bi preprečil madeż?

Kako je s toplotnimi izgubami pri eni in drugi varianti?
Kako so zračniki, ki gredo skozi zid zatesnjeni da ni preveč toplotnih izgub ko ventilator ne deluje?

Prosim za predvsem praktične izkušnje in nasvete.
allyazir,
zračenje v kopalnici kontroliraj z ventilatorjem, ki ima lopute in se avtomatsko odprejo, po nekaj sekundah. Na zunanji strani lahko dodatno vgradiš še "mehanske" lopute.
Toplotne izgube v kopalnici: po tuširanju zalaufaj ventolator, ali imaš okno v kopalnici?; kasneje lahko odpreš še vrata v stanovanje.(pri nas doma Smile :wink: )

Napa speljana v zračnik ob dimniku.
Lep pozdrav
Jaz sem pravkar namontiral ventilator v kopalnici - skozi steno gre ven, nato pa še pol metra stran proti "škatli" in od tam gleda na tla. Zunanji del sem izoliral. V vodoravni del sem vgradil še protipovratno mehansko loputo.
Ko ventilator zazna povečanje vlage (npr. kopanje) samodejno pojača delovanje.
som16 Napisal:ali imaš okno v kopalnici?; kasneje lahko odpreš še vrata v stanovanje

Imam okno v kopalnici
Sem razmisljal tudi o arcontovem winflipu ampak mislim da ventilator mora biti.

Kako pa so te lopute na ventilatorju izolativne? Strah me je da bi bilo prevec toplotnih uzgub.

Lp
Kako bo s toplotnimi izgubami tudi mene zanima. Upam, da bo kdo kaj napisal iz prakse, ali tudi teorije.
allyazir in ufm,
ne vem kako "velike" imata kopalnice, a jaz se z toplotno izgubo v kopalnicah ne obremenjujem. Hiša ni NEH ali PH izvedbe; "ko je potrebno preluftat se pač prelufta", tu ni debate.
V mansardi preko strešnega okna (tudi pri -20°C); v pritličju z ventilatorjem , odprem vrata na hodnik.(tudi ven)
Kopalnice so ogrevane preko talnega ; niso velike; za 3-5 min zračenja se se sekiram. :wink:
Tako je pri nas!! Big Grin
Lep pozdrav
Pri meni je v kopalnici večinoma okno na kip nonstop, edino ko je res mrzlo (od minus 10 dalje) se okno občasno zapre...gretje talno + radiator +lojtra.
Ok zaenkrat se nagibam k izvedbi skozi zid.

Ima kdo kakšne madeže na fasadi zaradi take izvedbe?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=21078">viewtopic.php?f=6&t=21078</a><!-- l -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Iskanje po temi