PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja Montažna hiša v Kopru - DA ali NE?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
v teh 115k€ je tudi parcela in papirji + komunalni prispevek, ne samo cegel. Takih primerjav ne moreš delati, ker ti lahko tudi jaz potem dam eno. Na Gorenjskem, kjer sem jaz ne dobiš parcele pod 150€/m2, tako bi bila samo parcela (pa nisi niti še geodeta plačal) 86250€ (400+175). Nazadnje, kjer se je zemlja zares na veliko prodajala v namen individualne gradnje v moji okolici so bile pa Voge (tam pri Kranju v eni vasici) - cena pa tudi 300€/m2. Pa računaj. Ne moraš kar tako na počez. Tisti, ki tam živi bi potem lahko rekel, da so tvojim znancem plačali, da so bajto vzeli, ker samo parcela stane preko 140k€...

Kako si vedela po ponudbah, kateri je kvalitetnejši. Cene človek vedno preverja, samo osebno sem pa vedno podpisovala pogodbe s cmokom v grlu, ker se mi o kvaliteti izvajalca sanjalo ni, čeprav sem izbirala samo po priporočilih.

p.s. Zakaj žaluzije samo na J. Drugod ni oken? Tudi na Z verjetno kaki je, pa tiste znajo poleti še bolj prav priti kot tiste na J.
jabk, Voge?
britof pri kranju. oz nekaj naselja pade pod kranj, nekaj pa pod šenčur.
ok, hvala za info.
Ok, malo čudno vprašanje, ampak mene zanima razlika med navadno montažno, nizkoenergijsko in pasivno hišo?? Pač, se ne spoznam na te zadeve in bolj kot čitam po netu o tem manj razumem Smile Tako, da bi potrebovala, da mi to nekdo razloži "kot otroku".. In vem, da se ne sme oglaševati in delati nekomu reklamo, ampak me zanima tisti, ki imate s temi zadevami dobre izkušnje, kdo vam je to delal in koliko vas je stalo?? Res me zanimajo te informacije. Lahko tudi prek zs.
A te montažne hiše so samo lesene ali obstaja tudi varijanta iz betona? Potrebovala bi, da mi to nekdo razloži, tako, da bom razumela vse Big Grin

Pa v naprej hvala :wink:
najpogostejši tipi gradnje:
zidana - iz ta rdečih opečnatih ceglov
montažna - to so lesene, npr poglej Lumar, Marles, Jelovica kot najbolj znane proizvajalce pri nas. Gre za to da ti praktično naredijo že vse v tovarni, ponekod še okna vgradijo v steno, in potem stene ne gradbišču samo skupaj sešraufajo. vse skupaj 3 dni pa so fertik.
skeletna - na prvi pogled podobna montažni, vendar je vse narejeno nagradbišču. postavijo lesene stebre in še pošrek, da je statično vzdržno potem pa vmes, plošče, da se stene naredijo. npr pri nas eden bolj znanih izvajalcev je Kager
polno še drugih variant gradnje hiše, če pogledaš spletnik je eden celo iz slame nekaj naredil. Gre pač za princip iz česa so stene in kako so skupaj dane (na gradbišču ali v tovarni)

če odtipkaš v Youtube katerega izmed zgoraj omenjenih imen, ni hudič, da ni kakega filmčka, ki bi ti pokazal kako to gre.

drugo je pa delitev na: "navadna", "nizkoenergetska" in "pasivna" hiša. Tukaj pa ni važen tip gradnje, temveč koliko hiša porabi za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Potem pa slišiš recimo, da je hiša 1,5L - to pomeni, da hiša na leto za ogrevanje in toplo vodo porabi 1,5L olja na kvadratni meter površine. Če ima hiša 100m2 bo torej porabila za vse to samo 150L olja, kar pride tam 150€. Merilo in skupni imenovalec je olje, čeprav se ponavadi take hiše ogrevajo s toplotnimi črpalkami. do 1,5L je pasivna hiša, do tam nekj 2,5L ne nizkoenergetska, naprej pa "navadna". Imaš pa še bolj varčne od pasivnih hiš. Naprimer ničenergetska hiša, ki porabi 0L ali pa celo plusenergetska hiša, ki pridela več energije kot jo porabi. To gre za v iber premišljene hiše, ki ppozimi izredno malo porabijo, poleti pa zelo veliko pridelajo s sončnimi kolektorji na primer.

Upam, da je kaj bolj jasno.
Ja, je že bolj jasno :wink: Hvala Smile
dodal bi še par stvari glede na kar je napisal JaBK

manjka mogoče še sistem Ytong - siporeks, ki bi jaz uvrstil med zidano vrsto.

Glede montažnih hiš "klasičnih" in skeletnih pa bi rekle da je zadeva čisto ista in je razlika samo v tem kje je narejena: v proizvodnji hali ali na licu mesta. Saj tudi pri klasičnih montažnih hišah gre za leseno nosilno konstrukcijo katera je "zaprta" z farmacell ali OSB ploščami med katerimi se nahaja še toplotna izolacija - ponavadi kamena volna!
Katerega ponudnika pa ste izbrali,a ste zadovoljni z izborom? Cena se zdi dokaj ugodna...
katrca je pa zakon
1 2 3
Iskanje po temi