Objave: 537
Teme: 59
Ocena:
0
Sliši se morda smešno a sosed iz bloka v katerem imam stanovanje in v njem živita samo otroka med šolskim letom me prosi, da mu posodim stanovanje ( oziroma del, otroška soba bi bila zaklenjena ) za čas, ko bo on svojega adaptiral. Njemu bi bilo tako najugodneje ne seli se iz bloka, otroci (7 in 10 let ) poznajo pot iz šole domov, obenem bi imel mojstre stalno pod kontrolo.
Ker se dobro razumeva mu te usluge nebi nič računal, prav se mi pa zdi, da v času uporabe stanovanja plača stroške ( voda, el, tv-internet ) cirka 200€, ali je to pošteno?
Kako naj zadevo speljem, da bo za oba njbolj pošteno in da se mi čez en mesec ne izkaže, da se mi je zvito vselil z ženo in otroki, iz takih ali drugačnih razlogov...
Rad bi napisal kakšno pogodbo pa nimam pojma kako..
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
Predlagam klasicno najemno pogodbo za dolocen cas (obrazec z neta ali iz knjigarne). Strosek najema lahko tudi 0€, poravnavanje vseh stroskov ter nedostop v eno sobo definirano v pogodbi.
Imata v zacetku definirane vse robne pogoje, pa je manj moznosti, da bi slo kasneje kaj narobe.
Objave: 589
Teme: 10
Ocena:
0
V takšnih primerih je seveda pogodba nujna, ob njej pa (za dobre odnose še naprej) ustna obrazložitev, da je pogodba nujna za primer višje sile in če se komu od vaju kaj zgodi.
Overovitev bi bila priporočljiva.
Čisti računi - dobri prijatelji.
LP
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Obvezno sklenita najemno pogodbo z omejenim rokom trajanja. Ne vem..3 mesece.
Določita nek znesek - recimo 350 EUR ki vključuje plačilo vseh stoškov (položnic) s tem da potem ti plačuješ te položnice (malo računaj da prihajajo mrzli dnevi in bo treba kuriti).
Mus od musa je pa ta, da omejiš trajanje pogodbe....kaj veš kaj se vse lahko zalomi in imaš potem ti probleme.
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Vse te najemne pogodbe, sklepajte za določen čas brez avtomatskega podaljšanja.
Torej recimo od 1.1.2012 do 1.2.2012
Po tem datumu napišite novo. Če napišeš od 1.1.2012 do 1.2.2012, če nobena stranka ne prekine ... je lahko podnajemnik notr lih dokler mu paše. Ti pa ga moraš tožit. To pa pri nas traja in traja.
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
PA ste definirali začetek prenove njegovega stanovanja oz. kdaj začne teči to obdobje 3h mesecev?
Več glav, več ve ...
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Mi smo imeli podnajemnika, na koncu se je izkazalo da je bila pogodb nična glede tega kdaj ga daš lahko ven. Brez njegovega strinjanja ni šans. Razen sodišče. No na srečo je na koncu podpisal da prekinja najemništvo. Ampak to po tem ko je ostal dolžen najemnino za 12 mesecev in ko sem mu na lastno pest zaklenil stanovanje in ga nisem več pustil notr. Lahko bi me pa on tožil ker sem to naredil. Samo na srečo ni tega vedel.
Torej vse pogodbe točno definirat. Velja od do. Brez vsakega avtomatskega podaljševanja če se drugače ne reče....
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Glede najema..sodelavec ima tako prakso. Ne gelde kdo je noter, koliko je časa noter...pogodbo vedno sklene za 12 mesecev, z odpovednim rokom 2 meseca. Vedno mu da odpoved dva meseca pred iztekom in nato sklene novo pogodbo.
Sicer je razložil zakaj tako počne - nekaj v tem smislu (podabil) zakon, ki da podnjameniku možnosti take in onake, če ostane brez službe, socialni problem..da ga ne moreš vreči na cesto, pod pogojem da je več kot eno leto v stanovanju...tako da pravi..eno leto in potem jovo na novo.
(štalo imajo najemodajalci od one usekanke, ki je imela golobe v stanovanju...pogodba za nedoločen čas, z odpovednim rokom 3 mesece..a kaj ko ji morajo pogodbo vročiti, a ni je nikjer za dobiti...takod a zdaj uradno niti v svoje stanovanje ne morejo)
Objave: 537
Teme: 59
Ocena:
0
Zadeva se je končala vsaj upam v obojestransko zadovoljstvo. Sosed je uspešno adaptiral svoje stanovanje. Meni pa plačal vse položnice za čas, ko je bil v stanovanju. Jaz sem zadovoljen, da sem lahko pomagal in upam, da je tudi on saj se je začasno preselil le nekaj nadstropij više, pa še brez najemnine.
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
A njegova je bla tudi zadovoljna :mrgreen: ???
Dober sosed si!
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->