PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ventili za Vodo ter vodomeri

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me ali ima kdo izkušnje z menjanjem glavnih ventilov ter vodomerov, ker me zanima kje se da anročiti dokaj poceni vodomerje in koliko pride montaža oz menjava ventilov in vodomerjev?
Hvala
Ojoj, odgovoril ti bom tako površno, kot si vprašal.
Izkušnje z menjanjem glavnih ventilov in vodomerov imajo skoraj vsi vodovodni instalaterji, marsikateri "sam svoj mojster" in celo njegova žena. No ja, ali pa žena koga drugega. Dokaj poceni so skoraj vsi vodomerji, ki se dobijo pri nas, cena menjave pa je različna od podjetja do podjetja. Pač odvisno od tega, koliko in kakšnega materiala in dela je potrebno vanjo vložiti.

Tegale pa si zaradi premalo truda vloženega v vprašanje sicer ne zaslužiš, a vseeno:

Če boš menjal vodomere v večstanovanjskem objektu potem vedi, da morajo biti umerjeni na začetku. In potem na vsakih pet let. Drugače ti upravnik njihovega stanja ni dolžan upoštevati.

V svojem okrožju (ja, niti tega nisi navedel) poišči tri resne instalaterske firme in jih poprosi za predračun. Istočasno pa se pozanimaj...če stanuješ v bloku (ne, tudi tega nisi napisal), če imate EL namen v naslednjem obdobju vsi namestiti vodomere. Potem se zna zgoditi, da boste izbrali zadeve v paketu z daljinskim odčitavanjem. Kar je sicer draga in nepotrebna neumnost, a...kaj hočemo....

Lep pozdrav,
Gorazd
Ja pač živim v bloku, imam stare ventile in jih morem zamenjat pa še vodomere oz števce za vodo tud bi blo fajn zamenjat. Zanima me ali jih je kdo menjal v bližnji preteklosti in da pove kok ga je prišlo materjal( števci, ventili) in pa pač delo mojstra. Vsaka informacija prov pride .
Pozdravljen,
za vodomere sem se odločil, ker mi je podjetje zaračunavalo enormno količino vode, vodomerje sem nabavil pri Enerkon d.o.o., poiskal sem jih na internetu.
Cena dveh (ker imam pač v večstanovanjski stavbi dva glavna ventila) 202 € skupaj z vso potrebno opremo za priključitev.
Montaža je 0€, montiral mi je znanec cca. pol ure dela za dva.
Ponudba je kar velika, vendar pa je bilo pred mesecem dni, ko sem jih nabavljal, dosti podjetij na kolektivnem, tako, da mislim, da se dajo dobiti tudi cenejši, vendar so pa ti zelo ne moteči oziroma lepi.Smile

Upam da sem ti vsaj malo pomagal.
Iskanje po temi