na dimnik v dnevni sobi želimo priklopiti kaminsko peč, vendar pa je odprtina za priklop na napačni strani dimnika. Ali se da to kako rešiti?
Za ponazoritev še slikca želene situacije (trenutno je priklop na desni strani, mi pa želimo peč priklopiti kot je na sliki, torej z leve).
Enostavno je potrebno narediti nov priključek na dimnik, t.j. starega zapreti ali začasno - samo kakšen pokrov ali stalno - zazidati, ter narediti nov priklop na dimnik; to je pa potem malo odvisno od tega kakšen dimnik je, navaden zidan, z ALU vložkom itd.
Potrebno malo pogledati, kakorkoli pa bo malo svinjarije, ker je potrebno vsaj oblogo razbit tam kjer bi bil nov priklop.
Če imaš schiedel dimnik imaš tukajle navodila za izvedbo. Kot je rekel predhodnik, je pa nekaj svinjarije seveda.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.schiedel.si/informacije-za/gradbince">http://www.schiedel.si/informacije-za/gradbince</a><!-- m -->
Sem pa sam rešil na tale način prenizko izveden priklop novega dimnika. Staro odprtino sem seveda zaprl in dokončno zazidal.
Če je dimnik zidan z navadnimi zidaki / da ni schiedel / potem ne bi smelo biti tezav, enega mojstra z udarnim kladivom spustit za 5min v prostor bo naredil luknjo za nov prikljucek takoj, potem pa lepšalna del, da se lepo zadeva nazaj zapre v lepo odprtino; če se bo pa potrudil tisti ki bo zbijal in si vzel 30min, bo pa že v začetku naredil dokaj lepo odprtino in bo potem samo malo lepšanja potrebno.
Paziti je treba da je dimnik oz. premer tuljave dovolj velik, glede na to da gre za kamin na trda goriva, mislim da mora biti min. 16cm / nisem 100% - naj me prosim kdo popravi če sem se zmotil /.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.