PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave talno gretje pod tuš kabino

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
prenavljam kopalnico v površini cca. 4.5 m2, s tem da se bo položilo talno gretje. Glede na to, da je kopalnica majhna potrebujem čim več površine na katero bom položil talno gretje. Pod omarico in pod pralnim strojem ga ne morem postaviti sem pa pridobil skoraj kvadratni meter s tem, da bo WC školjka viseča. Me pa zanima kako je glede postavitve talnega gretja pod kad tuš kabine. Kad je velikosti 80x100 cm zato bi bilo dobro, da bi se tudi preko tuš kadi ogrevala kopalnica saj drugače ostane le 2 m2. Ni problem zaradi hladne kadi saj se kad, čeprav keramična, dovolj hitro segreje, zanima me le ali bi preko kadi lahko dovajal toploto v kopalnico. Seveda pa so tukaj problemi z raztezki, napetostmi in težave z fiksiranjem in, ali lepljenjem kadi na podlago.

Prosim za konkretne odgovore.

LP Srečo
Pa kaj to sprašuješ?
Če boš dal, bo talno, če ne, ga ne bo.
Toplota itak ne izgine, če bo prevodnost dobra, bo tuš kabina ogrevala, če bo prevodnost slaba, se toplota na tem področju ne bo izdvajala.

Jaz sem dal povsod, pod omaricami, pod banjo, pod tušem, povsod. Tudi tam, kjer je na estrihu še 15 cm siporeksa. Pač tam ne bo ogrevalo, so what!

Je pa res, da zna keramični tuš počiti zaradi raztezkov. Zato se ga pa daje na silikon ali kaj podobnega.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Si kaj razmišljal,da sploh ne bi dal tuš kabine?
Ja ,spraševal sem predvsem zaradi raztezkov in morebitnega pokanja,kar se tiče izgub energije mi je jasno.Se pravi,postavim malo od tal,položim talne ploščice z malo lufta in potem zalijem s silikonom.Vsak watt bo dobrodošel.Prav tako bom dal pod omarico,samo manj na gosto.
Kar se tičebrez tuš kabine,mi zid,ki ločuje tuš prostor pobere preveč prostora.
LP Srečo
Ni treba, da je zid. Lahko je steklo. Poglej si tule, kako to izgleda:
[url]httpunichr("58")//www4unichr("46")geberitunichr("46")com/de/de/baddesign/inspirationunichr("46")aspx[/url]
Iskanje po temi