PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Cevi za meteorne vode za fekalije???

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, ker mi je ostalo kar nekaj metrov cevi za meteorne vode (rebraste rdeče+notranji gladek črn plašč) premera 110 me zanima, če jih lahko uporabim za odvod fekalij od hiše do MČ naprave (cca 12 m)??? Predvidevam, da je material prav tako odporen na amoniak in ostalo nesnago... ali bi moral uporabiti sive. Te od meteronih vod imajo notranji fi93, ki predvidevam , da je dosti....???

Hvala!!!
Jaz jih nebi... Razlog ? Lahko se ti neenakomerno posedejo in ti bo kakec zastajal v "globelih", potem si ga pa nasankal...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Ja tudi sam mislim da ne, poleg tega pa te rdeče cevi so menda namenjene za elektriko in kablovje, ravno zaradi razloga ki ga je omenil Ericsson ker se ti na enem delu posede in se lahko tam maši. Razen če bi vse obbetoniral pa seveda prej u nulo poravnal cev samo je to verjetno dražje kot ustrezne cevi. Sam sem meteorne speljal z črnimi 6 metrskimi za ta namen ki se sestavljajo, na stikih ter par mestih pa obbetoniral. Za v MKČN pa sem uporabil sive trde cevi in jih tudi obbetoniral ter povsod obsul s finim peskom. Če ti cev ta rdeča cev hodi odveč si jo pusti kam na vrt ali k vhodu na dvorišče ali podobno ter jo zasuješ, ker ti lahko pride prav enkrat ko boš želel kakšen štrom vleči naokoli ali pa naprimer do pipe na vrt.
Problem pri teh ceveh je tudi spajanje, ki ne tesni...
LP,
Samojed
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")argounichr("46")si/tl_files/navigacija/kabelska_zascita/cevi/ban_rebrasta_paliceunichr("46")jpg[/img]

Če imaš v mislih take cevi kot so na zgornji sliki potem zadeva absolutno odpade. Ker te cevi niso namenjene ne fekalni in ne meteorni kanalizaciji ampak kabelski zaščiti (zaščitne cevi za elektriko itd.).

Najbolj primerne cevi za zunanjo fekalno kanalizacijo so take cevi:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")argounichr("46")si/tl_files/izdelki/zunanja%20kanalizacija/pvc/ZK-1unichr("46")jpg[/img]

Sem nalimal slikce ker različni proizvajalci svoje produkte različno poimenujejo in se po grobih lastnostih (barva ipd.) dostikrat ne razlikujejo dosti čeprav so namenjeni različnim namenom.
Iskanje po temi