PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Študij s psom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Letos oktobra pričnem s študijem veterine v ljubljani in tukaj se pojavi težava, namreč najti stanovanje, v katerem bi lahko prebival tudi pes. Redno gledam na različnih spletnih mestih, namenjenim oddaji stanovanj/sob pa zaenkrat še nisem imela sreče.

Sem umirjena (pa ne preveč zatežena) punca, ki že 4 leta živi v dijaškem domu v Ljubljani, tako da sem skromna, navajena čistoče in resna, kar se tiče šole in učenja.

Pes je srednje rasti (visok nekako do kolen), tih, miren, čist, brez neprijetnih vonjav, s kratko dlako, ki se z lahkoto posesa, ubogljiv in navajen življenja v stanovanju. V času moje odsotnosti bi prebival v kletki.

Vsakršna pomoč pri iskanju stanovanja mi bo prišla še kako prav.
Zakaj bi psa v času odsotnosti zaprla v kletko? Razen, če je dovolj velika se mi to zdi precej nehumano.
Mogoče še niste slišali za pasje kletke? So v redni uporabi odgovornih lastnikov psov, glede na to da stanovanje in pohištvo v njem ne bo moje, bi rada zagotovila, da v času moje odsotnosti pes v stanovanju ne bo naredil kakšne škode. Sicer sama težko verjamem, da bi kuža kar začel grizljati mize, stole in postelje, ampak če mu postane dolgčas ne moreš vedeti, kaj mu bo padlo na pamet. Itak pa kuža v odsotnosti lastnika ne počne kaj dosti, ponavadi gre kar spat in kletko ma stalno na voljo, gre pravzaprav zelo rad spat notri, saj ima tam mir. Seveda ima dovolj prostora da vstane, se obrne, notri pa ima vsekakor tudi vodo.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://ekopomurje.si/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/T/R/TRIKSY_3.jpg">http://ekopomurje.si/media/catalog/prod ... IKSY_3.jpg</a><!-- m -->

Tako da kar brez skrbi :roll:
Pes ima vonj in pika. O potencialni škodi in o lastniku ne bom sodil, bo pa ZELO težko najti najemodajalca, ki bi ti bil pripravljen oddati stanovanje. Raje si ogleduj kakšne hiše, kjer lastnik oddaja več sob in bi bil prostor za psa zunaj.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Obstajajo tudi ljudje, ki imajo radi živali. OGROMNO ljudi poznam, ki s psmi živijo v stanovanju, v blokih, celo po domovih za ostarele majo pse. Tudi ti imaš vonj. Eno je vonj, drugo je neprijeten vonj. In tudi če ne verjameš, ta pes pač ne smrdi.
Jaz verjamem, so pasme ki ne smrdijo.
Npr. samojed je ena izmed njih Wink

Veliko sreče, upam da najdeš stanovanje, bo pa težka.
jancus, kaj zapenjaš za malenkosti? :-) Moj nasvet je bil "Raje si ogleduj kakšne hiše, kjer lastnik oddaja več sob in bi bil prostor za psa zunaj."

Nisem napisal, da pes smrdi, ampak ima vonj. Hec pa je ker večini lastnikov stanovanj ta vonj ne ustreza. Tudi dlake niso tako enostaven problem...

Postavi se v vlogo najemodajalca in mu s pogajalsko tehniko odženi strahove. Verjetno vprašaš "Ali imam lahko prijaznega psa?". Najemodajalcu se ne ljubi ukvarjat še z eno potencialno težavo več in odgovori "Ne."

Kaj pa če vprašaš "Ali so v tem bloku kakšne domače živali?". Takoj dobiš odgovor ali je teoretično življenje tvojemu psu mogoče v tej stavbi... Poveš situacijo (kuža, prijazen, kletka, ti pridna) in če je treba ponudiš še kakšen bonbonček (da ima tudi najemodajalec kaj od tega).

Najemodajalcu je pomembno:
- redno plačevanje (najemnine in stroškov)
- vzdrževanje stanovanja kot dober gospodar
- po možnosti oddaja za dlje časa (leta)

PS: eno ščene je meni naredilo za 600€ škode na balkonskih vratih (prijazen kuža, furjasta lastnica).
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
lahko me kontaktiraš na zs za stanovanje, mi ga bomo enkrat konec poletja oddajali, pes nas ne moti, do zdaj smo imeli več problemov z ljudmi (podnajemniki).

lp
Nebomgabiksal: Ja, sej vem da sem se malce razjezila, ampak ni mi bilo všeč, da sem takoj, ko sem odprla temo začela dobivati "nasvete" kako naj ravnam s svojim psom Big Grin sej ne zamerim, pač vsi se ne spoznajo na pse oz do njih nimajo takega odnosa kot jaz in na določene stvari (kot to, da imaš psa v stanovanju) niso navajeni. Ampak zame to, da bo pes zunaj ne pride v poštev Wink

Pa hvala za dobre nasvete, bom poskusila tudi tako Big Grin

luky: hvala, bom ti napisala zs da se pogovoriva o podrobnostih Smile
Meni še vedno ne gre v glavo, da bi imel psa doma zaprtega v kletki. Mogoče mladiča, ki res vse zgrize, ampak sicer pa res ni potrebe.
Jancus, vso srečo ti želim s tvojim kužkom in ob študiju. Moje stanovanje je žal zasedeno, če ne, bi ti ga oddala. Jaz imam veliko srečo, da so še ljudje, ki jih pes ne moti, saj sem se bila prisiljena začasno preseliti, dokler ne dokončamo hiše, imamo pa kar štiri pse :roll: . za vedno bom hvaležna človeku, ki mi je oddal hiško. Psi pa so notri in zunaj, oziroma tam, kjer smo mi.
Naša hči bo verjetno kmalu sama v stanovanju, sostanovalka bi ji prišla po mojem prav, kuža ni nobena ovira, tudi mi imamo dva psa ki sta dokler se nismo preselili v hišo živela v stanovanju. Če ne dobiš pošlji zs.
Iskanje po temi