PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja elektrika in voda ob parceli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pod absurdno sem mislila na to, da ti gre vod čez parcelo, pa se ne moreš/ne smeš priključit. Kot da bi žejen držal kozarec vode v rokah pa nebi smel pit.
Pod meni absurdno pa sem mislila na to, da imajo po vasi napeljan plin, ki ga vsak pač ne rabi, kanalizacije pa nimajo, le to pa res rabimo vsi.
Gremlin Napisal:Če plina ne boš uporabljala, prispevka za priklop res ne plačaš, se ti pa plinska napeljava pozna pri komunalnem prispevku.
Pri nas gre plin mimo parcele in se pri komunalnem prispevku ni upošteval.
Olivia Napisal:Voda je pripeljana do soseda na tej strani te ceste, torej bi morali dobit podpis od njega in in še ostalih treh solastnikov makedam poti med njim in nami?
Pojdi na komunalo in se najprej pozanimaj, če bi ti dovolili priklop na tej točki in kakšen bi bil predvidoma potek trase od te točke do jaška na vaši parceli, ki mora biti dostopen ob robu parcele. Tudi če ti določijo točko, ki jo ti vidiš najbližje, ni nujno, da bo potek trase po najkrajši možni poti. Morda ti določijo točko priključitve povsem drugje.
Potem, ko je trasa znana, pa moraš dobiti služnost od vseh lastnikov vseh parcel, preko katerih poteka trasa.

Kot je nekdo že napisal, je to čista loterija.

Čojko Napisal:Meni pa to ni absurdno, saj so stroški za kanalizacijo kar nekajkrat višji kot za karkoli drugega od komunalne infrastrukture. Zato je v teh primerih mogoča tudi MČN. Kar je tudi po logiki v marsikaterem primeru veliko bolj racionalna rešitev od komunalne kanalizacije.
Ne da je MČN mogoča. Obvezna je, sicer ne dobiš gradbenega dovoljenja.
Absurd pa je, da če bodo v prihodnosti naredili kanalizacijo, smo se lastniki MČN dolžni priključiti na kanalizacijo. Četudi se to zgodi v naslednjem letu.

Sploh ni pomembno, da bi večje število MČN-jevcev prispevalo k razbremenitvi omrežja in tudi manjši zmogljivosti centralne čistilne naprave.
@olivia: Ja dobro je čim prej začet urejat, že zato, da se ti potem kakšni občinski načrti vmes ne spremenijo - je tudi to dobro preverit, če imajo novega tik pred zdajci v sprejemanju. Da si potem še tega pogledate, kaj in kako je dovoljeno graditi. Nama pa pri priklopih niti to verjetno ne bi pomagalo. Pri vodovodu sva takrat baje naletela na začetnika in nama je narobe povedal :roll: Pri elektru so naju pa takrat tudi tako na pamet odpravili, brez da bi preverili za kateri konec se gre. Najbolj sigurno bi bilo, da bi zaprosili za projektne pogoje (dokazilo o lastništvu takrat še ne rabiš), moraš pa imeti narejeno idejno zasnovo. Ne vem pa ali se to splača.
Mapol, tudi mene so tko na hojladri odpravili. Kao da rabim vsaj idejni načrt. Le tega v uradni verziji pa ne morem imet, če nisem lastnik. Ok pri sebi narisano skico itak da imam, sam to ni blo dovolj.
Se pa strinjam, ko kupiš parcelo je potrebno takoj naslednji dan štartat z gd in ko je leta izdan takoj izkop in temeljno ploščo gor. Potem se lahko malo oddahneš, če je (finančno) potrebno, ker od tu naprej ti načeloma nihče nič več ne more.
1 2
Iskanje po temi