Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Evo, čistilna je priključena in v fazi preizkušanja. Po desetih dneh uporabe pred priklopom elektronike, kompresorja in dodatka encimov je iz nje zanimivo "dišalo". Dva dni po priklopu pa se je stanje normaliziralo in tudi ob najhujši pripeki ali nizkem pritisku (oboje smo imeli te dni na razpolago) ni niti sledu o kakšnih nenavadnih vonjavah.
Zadevo torej lahko zasujem do obeh pokrovov. Kar pa je tudi edina stvar, ki me pri tej čistilni napravi moti. Najprej, da posoda v kateri je kompresor z elektroniko ni sestavni del rezervoarja MČN in da bodo pokrovi v nivoju bodoče zelenice. Ampak, OK, bomo pa zadevo zakamuflirali v skalnjak ali kaj podobnega... po sistemu uležajenja protiletalskega topa. Nekaj betona, železja, kakšen ležajček pa bo šlo.
Skratka, ta reč ni najbolj estetsko zastavljena, deluje pa.....zaenkrat.
nisem nasel ustreznejse teme, zato si sposojam tole:
MCN je potrebno cistiti v skladu z navodili proizvajalca vsake toliko casa. To dela pooblascen komunalec - do sem vse jasno.
S kaksno masinerijo komunalci cistijo/praznijo MCN?
Dilema je logisticna => idealno bi mi bilo, ce bi lahko vkopal MCN "iza vogala", kamor pa se komunalec s tovornjakom ne bi mogel pripeljat. Kako dolge cevi imajo za ciscenje?
V mojem primeru bi bila razdalja od stojisca tovornjaka do MCN 15m. Je to izvedljivo?
Komunalci ponavadi začno komplicirati, ko je mesto čiščenja (praznjenja) od tovornjaka oddaljeno več kot 18-20 m.
Tudi mene pa zanima kaj se v primeru, da MČN izpraznijo in pomijejo zgodi s kulturo mikroorganizmov oz. encimov, ki omogočajo pravilen proces delovanja naprave? No, tega pa mi monter ni povedal.
Mimogrede, v sklopu nakupa je tudi 2-letno brezplačno servisiranje oz. pregled delovanja MČN.
Pri meni se do nule izprazne prvi prekat. Letos sem praznil tudi drugi (in z njim povezan tretji) prekat. Uro pred prihodom komunalcev sem ugasnil kompresorček, da se je posedlo, kar se misli, potem pa so v drugem prekatu s sesalno cevjo šli do dna in izčrpali recimo 80% oziroma toliko, da se je nivo 'zmesi' spustil pod pregrado med prekatoma.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.