Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Ne. Če ima možnost, da stvari pripelje s traktorjem ali peš ali kakorkoli, ne more tožiti. S tem, da to pomeni, da če bo tožil, bo zgubil.
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
Pa še tretje vprašanje: sosed namerava narediti dovozno pot do svoje parcele. Koliko lahko
zahtevam, da je odmik od moje parcelne meje?Že sedaj ima namreč odmerjeno širino poti samo 3 m, zato me skrbi, da bo vozil po moji parceli, še posebej, ker ima tudi ovinek.
Hvala in lp.
TOLE MALO ČUDNO PIŠE, KER SEDAJ GOVORIŠ O NEKI SLUŽNOSTNI POTI !!
Če ima pot možno speljati po svojem nima kaj voziti po vašem zemljišču!!
Objave: 15
Teme: 3
Ocena:
0
Še vedno prosim za odgovor na zadnje vprašanje
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
kar čakaj
Citat:Rabil bi bolj odgovor kakšnega pravnika, prosim.
ali pa plačaj.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
Kolikor vem, mora biti pot 1,5 metra od meje (imeli podoben problem in cesta ni smela iti tik ob meji). Služnost bo dobil, če ni druge variante. Glede priključkov predvidevam, da bi jih napeljal od vaših, ne da bi se kar priključil na vaše ... Če obstaja možnost, da jih potegne od kod drugod, bo moral prositi za soglasje koga drugega. Glede teh odmikov - razmisli, ali boste kdaj potrebovali protiuslugo. Naš sosed se je zafrknil s tem, ker zdaj seveda tudi mi zahtevamo enak odmik, ko hoče delati nadstrešek. In ga zaradi tega ne more, kriv si je pa čisto sam.
Glede škarpe - malo pobrskaj po forumu, ker je bilo o ograjah med parcelami že dosti napisanega, mislim, da bi za ta nasip verjetno veljalo isto.
Še to, služnost se načeloma daje brezplačno in prav mogoče, da sodišče sploh ne dosodi nobene odškodnine. Tudi ne vem, kako je z omejevanjem služnosti, ker gasilcem, reševalcem in podobnim jo pač moraš dovoliti ali pa imaš raje, da sosedu hiša zgori, ker ti ne dovoliš vožnje tovornjakom?
Takole je: dobil-a boš novega soseda. Zdaj se pa odloči, ali bi z njim raje znosne odnose ali totalno ignoriranje, če ne celo nagajanje nadaljnjih toliko in toliko let.
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
Še eno splošno vprašanje za vse: a ste res vsi taki sosedje na nož?
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:Sosed zahteva od mene podpis služnostne pogodbe... ... .... Sedaj pravi, da me bo tožil...
Kolikor mi je znano, te ne more tožiti za odklon služnosti. Lahko pa zaprosi sodišče za določitev nujno potrebne služnosti. Tu se moraš odzvati na vabilo. Lahko pa podajaš argumente, da obstojajo ugodnejše možnosti, ali pa da služnost ni nujno potrebna. Če bo nujno potrebna služnost prizadela tvojo parcelo, imaš možnost določanja mikrolokacije (tik ob meji, ...).
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 62
Teme: 19
Ocena:
0
o groza.
Naj povem da smo bili pol leta nazaj mi tisti, ki smo prosili za služnost, ampak res prosili in prosili, pa je nismo dobili. Rabili smo za priključek elektrike. Pa nisva nič grozila s kakšnim sodiščem ali tožbo, oni od katerih smo prosili služnost so nam zagrozili s tožbo in advokati.... Pa sva šla lepo na elektro se dogovorili za drugo možnost, res je trajalo 6 mesecev dlje, služnosti sedaj ne potrebujeva in s sosedom se ni bilo treba kregati. Uf, kar lepo povej temu sosedu da iz te moke ne bo kruha in naj se malo lepše obnaša.