PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ozemljitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na vrtu in v okolici hiše imam raznorazne naprave, od lučk, domofona na ograji, itd. Na domofonu še nekako gre, ampak slika na videofonu mi utripa zaradi različnih potencialov. Zanima me, ali je po standardih in priporočljivo, da se kovinske dele ozemlji kar na hišno inštalacijo? Ne vidim druge rešitve, razen če bi kako galvansko ločil.

Kako se sicer ozemljuje take zadeve?
Pravilno je, da se vse kovinske dele na objektu in okoli njega ozemlji. To naredite tako, da vse povežete z ozemljitvenim trakom, ki ste ga predhodno položili v zemljo. Slika na videofonu pa zaradi tega ne bo nič boljša. Če boste hoteli imeti boljšo sliko bo potrebno iskati napako na povezavah med enotami. Preverite tudi kakovost kabla.
dragoF Napisal:Pravilno je, da se vse kovinske dele na objektu in okoli njega ozemlji. To naredite tako, da vse povežete z ozemljitvenim trakom, ki ste ga predhodno položili v zemljo. Slika na videofonu pa zaradi tega ne bo nič boljša. Če boste hoteli imeti boljšo sliko bo potrebno iskati napako na povezavah med enotami. Preverite tudi kakovost kabla.

Hvala za odgovor. Glede ozemljitve bo potem najbolje, da tudi tiste lampe in ograjo povežem s hišno ozemljitvijo.

Glede kamere je pa zadeva taka, da če se kamera ne dotika ohišja (tudi sama je kovinska oziroma iz prevodnega ohišja), motnje v obliki utripanja izginejo. Po mojem je ves čas problem v tem, da se ohišje "ozemljuje" preko xoax kabla. Edino kar vidim tu je, da zelo dobro izoliram kamero (kar ne bo lahko) pred ohišjem, ali pa poskusim z ozemljitvijo.
Problem imaš s coaxom. Če je oplet ozemljen na obeh straneh, je isti šmorn kot da ga ni...
Iskanje po temi