9.3.2012 ob 12:01
Leta 2008 mi je mama z darilno pogodbo podarila zazidljivo parcelo na kateri sem nameraval zidati hišo. Sprememba lastništva je bila vpisana tudi v ZK. Med pridobivanjem dokumentacije za GD se je zakompliciralo glede služnostne poti, tako da sem obupal in kupil drugo parcelo. Parcelo, ki mi jo je podarila mama, bi sedaj prenesli na brata, ki ima zraven že postavljeno hišo.
Kolikor mi je znano je neobdavčeno samo darilo med starši in otroki. Če hočem parcelo prepisati na brata morava narediti kupoprodajno pogodbo in plačati 2% davka.
Da bi se izognil plačilu davka, me zanima če je možno sporazumno razveljaviti darilno pogodbo med mano in mamo, mama pa bi potem naredila novo darilno pogodbo z bratom.
Kolikor mi je znano je neobdavčeno samo darilo med starši in otroki. Če hočem parcelo prepisati na brata morava narediti kupoprodajno pogodbo in plačati 2% davka.
Da bi se izognil plačilu davka, me zanima če je možno sporazumno razveljaviti darilno pogodbo med mano in mamo, mama pa bi potem naredila novo darilno pogodbo z bratom.