PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kako sanirati problem?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znanec ima vikend (brez el. priključka) in poleg prekatno greznico (vse je staro cca 30 let)
greznica se mu je ta teden že 3x napolnila z vodo - tako da sumi da je popustil beton in da vdira podtalnica ali pa je kak podtalni vir vode v bližini. Kako bi vi rešili praznjenje greznice če niste stalno prisotni niti ni el. v hiši.
On bi kupil agregat in črpalko in hodil (cca 40 km) vsak drug dan praznit.
Jaz pa sem predlagal da naj odkoplje in naredi iz odtočnih cevi fi50 povezavo cca 50 v globino greznice (skica) voda pa bo sama odtekla po principu vezne posode a mislite da bo OK?
Hvala za predloge.
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?1s/ZP/1cgNo42D/1unichr("46")png][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/1s/ZP/1cgNo42D/1unichr("46")jpg[/img][/url]
Ne bo šlo, ker to ni vezna posoda (na koncu tvoje cevi pri puščici ni posode s tekočino). Konec cevi (tam kjer je tvoja puščica) mora biti nižje, kot je vtok v greznici, sicer bi se greznica praznila le to točke, v kateri je iztok (tvoja puščica).
Avtomatsko ne bo delovalo (poskrbeti je treba, da nad kolenom ni zraka, ampak le voda). Če že poskrbiš prvič, bo, ko se bo nivo v greznici znižal pod najnižjo točko vertikalne cevi, vanjo potegnilo zrak in zgodbe bo konec.

Če želiš, da bo delovalo, mora na iztoku biti zakopan nek sod, v katerem je tudi voda (do roba). Rob soda mora biti na višini, na katero naj se prazni greznica. Vezno cev je prvič treba ročno popolnoma napolniti z vodo. Cev mora na obeh straneh segati pod gladino tekočine (vseeno koliko). To načeloma deluje na brežini, ko je odprt sod lahko nekje zakopan in ima prost odtok.

Za povrh pa se greznic navadno ne prazne kar nekam v okolje.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Na ta način narediš samo preliv (ni vezana posoda, natega, ...), iztekala pa bo tekočina iz sredine (po globini) 3. prekata, ki je najbolj čista. Iztekalo bo le, če je nivo tekočine višji, kot je preboj cevi (sp.rob).
Nimam časa - sem v penziji!
sem sanjal takole (pa premalo napisal): morali bi proti koncu cevi le to zapreti ko bi se napolnila bi teža vode odprla zaporo in bi nastal podtlak ki bi vlekel vodo do globine kjer se konča cev v greznici - a to pije vodo? Ne znam si predstavljati kako je z zrakom v kolenu a ga bi voda potegnila ali ne? - je pa cca 7 m od jame do hujše strmine
In zakaj nebi zvrtal iztočne luknje malo nižje, vstavil T-kos in speljal iztok v graben ? 'fajfe' ne rabiš + življenje si ne kompliciraš Wink
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Iskanje po temi