PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave napeljava kabla v požirko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

ali morda kdo izmed vas ve, kako se reče zadevi s katero pridem skozi prazno požirko in na drugem koncu nato privežem kabel in ga potegnem skozi. Na čelu ima tudi vzmet in neko kuglico, da lažje potuje skozi požirko.

Hvala že v naprej za pomoč.

Lp
Edini izraz ki ga jaz poznam je "foršpan".
Predvlek, predvleka, v praksi pa vsi vejo če rečeš forspan. Tole je to:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9gDB9dBewUpbs8wgaarwIOxL1vUGDcHaVyMzUr3C0I-Cvmno0">http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... C0I-Cvmno0</a><!-- m -->
LP,
Samojed
pozdravljen

ne vem če je to pravilno ime ampak jaz ga poznam kot foršpan
Pozdravljeni,

točno to sem iskal! Predvlek je nekaj na guglu vendar še vedno iščem, kje bi lahko to kupil. Sklepam, da bi jo naj imeli v vsaki elektro trgovini?

Hvala še enkrat vsem za pomoč
Mislim, da dobiš v vsaki normalni trgovini z gradbenim materialom. So različne dolžine in ponavadi iz plastike.

Jaz sem mislil, da jo bom takoj utrgal, pa sem se ravno včeraj dobesedno obešal gor (žice niso šle skozi) in se še ni strgala.
Še pripomba: dobro je, da je zadeva iz debelejše plastike, ker je potem bolj toga in jo laže pretaknemo skozi daljše cevi.
Sicer pa jo prodaja tudi Merkur.
ProCon jih izdeluje in jih trži tudi v vseh večjih elektro trgovinah. Bom šela danes v nabavo Smile Ali je 4mm dovolj za napeljavo po 16DIN cevi?

Lp
Ni za se bat, da se bo vlečna vrv utrgala, ker bi bila pretanka.
Debelina pride prav, ko jo rineš v cev, da se ne zatakne in obtiči že na prvem ovinku. Vleči pa je itak treba z občutkom.
Pa dovolj debele cevi je treba vgraditi, da gre sigurno noter vse tisto, kar ob instalaciji rabimo. In da niso zametane ali zabetonirane kakšne poškodbe na cevi.
Drži jih tudi Bau..
Imaš plastične in jeklene, plastične so za krajše dolžine tam do 5m kovinske/jeklene za več
Kar se tiče moči, ne se bati da boš utrgal, lahko se ti edino sredi poti utrga na spoju med kablom in "foršpanom" če nisi pritrdil kabla res dobro ali pustil na njem kakšen hakelc ki se potem zatakne ob vlečenju
5522 Napisal:Drži jih tudi Bau..
Imaš plastične in jeklene, plastične so za krajše dolžine tam do 5m kovinske/jeklene za več
Kar se tiče moči, ne se bati da boš utrgal, lahko se ti edino sredi poti utrga na spoju med kablom in "foršpanom" če nisi pritrdil kabla res dobro ali pustil na njem kakšen hakelc ki se potem zatakne ob vlečenju

Zakaj pa plastični samo do 5m?
Gre tudi kakšen meter več, plastične so mehkejše in jih težko potisneš dlje sploh, če imaš kakšen ovinek.
Jaz imam plastično, 15 ali 20 metrov, cevi pa ovinkaste, da je groza. Zaenkrat sem ga spravil še v vsako cev.

Če bi bilo lažje s kovinskim, ne vem. Vem pa, da ni glavni problem, da ne bi šel skozi, ampak to, da je zaradi ovinkov veliko stika s stenami cevi in posledično veliko trenja. Problem se omili z namensko mastjo, ampak trenutno pri -10 stopinjah ti prav nič ne pomaga Smile
Sem nabavil 10m sondo in jo včeraj brez težav napeljal skozi požirko v kateri je nek kot, skozi katerega nisem spravil nič drugegega. Danes poskusim z vlečenjem, ampak mislim, da ne bi smelo biti posebnih težav (razen z HDMI kablom :O)
Za HDMI je najbolje če kar poštemaš steno in ga vgipsaš direktno pod omet. Nevem kako boš drugače spravil čez konektorje ker bi mogla biti cev res debela, z vsakim rezanjem in štukanjem kabla pa boš pokvaril kvaliteto slike.
Iskanje po temi