PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kamin kam?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če bo kamin obzidan, lahko na strani proti TVju uporabiš plinobeton npr. in tako zmanjšaš prehod toplote proti TVju. Lahko das med kamin in plinobeton še kako negorljivo izolacijo, npr kameno volno. Tako boš sicer izokristil manj toplote, a ti vsaj tam kjer je nočes ne bo sekala. Tudi pohištvo ne mara visoke temperature.
Kak kamin pa boš dal in kakšna je postavitev v prostoru?
_BosTeK_ Napisal:Odpiram staro temo :-)
Koliko vstran od kamina je lahko tv ?

15 cm , TV dejansko ni nič vroč, ker je tik ob steni in je dokaj tanek, lahko prilepim sliko ko bom doma. Ce bi bil tv na omarici bi zadeva bila ze kriticna ,kr je pa tik ob steni pa ni problem

Aja, na lastno odg. meni deluje ok
Odvisno od kamina. Pri nas ga ob kamin na stran lahko das direktno, se topel ni nekaj. Spredaj bi ga pa sam kar dobro odmaknil, izklopljena matrika je crna in dobro absorbira iR.
jelencek1 Napisal:
_BosTeK_ Napisal:Odpiram staro temo :-)
Koliko vstran od kamina je lahko tv ?

15 cm , TV dejansko ni nič vroč, ker je tik ob steni in je dokaj tanek, lahko prilepim sliko ko bom doma. Ce bi bil tv na omarici bi zadeva bila ze kriticna ,kr je pa tik ob steni pa ni problem

Aja, na lastno odg. meni deluje ok

Hisa se v urejanju tko daSmile

Priložene datoteke
.jpg   IMG_20170103_162719.jpg (Velikost: 254,27 KB / Prenosi: 393)
Midva pa imava menda isti vložek, a popolnoma drugačno obzidavo Smile
@Jelencek1
Pri naših sem z kuhinjskim termometrom pri rešetki nameril preko 130 stopinj izpiha, tako da ne vem če je ravno najbolj zdravo za TV če je tak blizu. Čudno da TV ni nič topel.
Na izpihu imam trenutno 90st, tv je malenkost topel,z tem da dela ze od 10h zjutraj sej pravim da je TV cist na steni.

@aleš.h kje si pa kupil vložek? Dej na zs povej kuk si dal€ pa še za sliko prosim zazidaveSmile če lahko, hvala. Ker jaz sem imel že vložek v hiši, ko sem kupil hišo, pa me zanima
1 2
Iskanje po temi