PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave osvetlitev dnevne sobe

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pozdravljeni,

v planu imam ureditev osvetlitve dnevne sobe in sicer stene kjer je montirana LCD TV .
gradnja z gips ploščami mi ni tuja.
višina stropa je 225 cm in dolžina stene 350cm.
prosim za nasvete in ideje.

lp
dnevno sobo bi rad naredil bolj "moderno" in prijetno za bivanje.
Po spletu sem že nekaj brskal in videl razne rešitve v dvojnih stenah iz gips plošč, razne police z vgrajenimi lučkami in podobno.
Skratka rad bi na steno kjer je montiran TV vključil primeren svetlobni efekt.
Upam, da se sedaj kaj bolj razumemo.
kupi philips lcd z ambilight Smile
Kot pravi andreas, televizor z ambilight že sam ustvari primeren ambientalni svetlobni efekt in dodatna osvetlitev niti ni potrebna.

Da ambilight pride do izraza, je po moji izkušnji potrebna večja ravna stena, recimo bela, na katero je pritrjen televizor, in na katero katero lučke, s katerimi je zadnja stran televizorja obrobljena, na steno sevajo pramene barvne svetlobe. Svetloba in barve se se spreminjajo glede na sliko, ki je trenutno na televizorju. Seveda ta efekt lahko kadarkoli ugasneš in gledaš le sliko.

Večji problem je, kam in kako skriti kablovje za napajanje in signalne povezave televizorja z drugimi komponentami, če jih imaš, npr. domači kino, predvajalnik videokaset, računalnik itd. Teh kablov je kar dosti. Če kablovja ni mogoče skriti v steno, je dobra ideja dvojna stena. Kable potegneš do zadnje strani televizorja skozi vmesni prostor, tako da niso vidni.
Iskanje po temi