PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Poštno ležeče celovec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

naročam ogledalo velikosti 140x70 in sicer ima prodajalec na ebayu napisano:

Artikelstandort: Kassel, Deutschland
Versand nach: Deutschland, Österreich, Schweiz

Kako lahko to naročim na poštno ležeče recimo v celovcu ? Kaj mu moram napisat in seveda kako se naj potem s pošto zmenim ko pa je moja nemščina v k.... Big Grin

Ima kdo kakšnega slovenskega sorodnika v celovcu Big Grin?

Najlepša hvala za odgovore!

l.p.
Če pošilja v d, a in ch, ponavadi ni nobenega problema, da se z njim zmeniš, da pošlje v slo, tudi stroški so skoraj enaki, pa še v celovec ti ne bo treba. Ko prodajalec na ebayu-de zna poslati izven de, zna poslati kamorkoli (če mu vse plačaš vnaprej!).
Pozdravljena!

Sam sem naročil neko malenkost "poštno ležeče".

Da bo pošiljka prišla na pravo mesto, je potrebno pošiljatelju posredovati pravi naslov:

Ime in priimek
POSTLAGERND
9020 Klagenfurt
Österreich

Zgoraj omenjena pošta se nahaja na glavni železniški postaji v Celovcu (Bahnhofstr. 1a, tel.
+43 463 58100).
Sem ga prosil pač ne pošiljajo :S Pa sem mu predlagal da mu jst posljem DHL prevzem pa mi je zacel nabijat da tist je 60€ v osnovi + se lesno pakiranje plus+++ v glavnem Smile

Pa itaq mam namen it pred novim letom v metro/ikeo/... v celovec tak da mi ne bo spoti...
lone7 Napisal:Pozdravljena!

Sam sem naročil neko malenkost "poštno ležeče".

Da bo pošiljka prišla na pravo mesto, je potrebno pošiljatelju posredovati pravi naslov:

Ime in priimek
POSTLAGERND
9020 Klagenfurt
Österreich

Zgoraj omenjena pošta se nahaja na glavni železniški postaji v Celovcu (Bahnhofstr. 1a, tel.
+43 463 58100).

A zna kdo slovensko tam Big Grin A te mogoče obvestijo o prejemu?

l.p.
Po mojem bi se dalo zmeniti tudi v angleščnini.
Mogoče na kratko: "Paket Abholung, Postlagernd auf die Name xx yyy, versandt von Firma zzz".

Strošek prevzema je bil 1 € (za paket kakih 30x30x20 cm).

O prispetju pošiljke me je obvestil pošiljatelj. Če pa boste potrebovali še kaj, mi lahko javite na zs. Lahko v vašem imenu tudi pokličem na pošto in se pozanimam ali je paket prispel.
če greš čez ljubelj imaš že pred celovcem en kraj Ferlach, ki ima svojo pošto...pa če se da, se zmenid a naj pride tam 'post lagernd'...pa ti je bliže, laže najdeš, pa skoraj siguren sem da boš vsaj parkiral lahko pred pošto.
Pri dostavi 'poštno ležeče' bodite previdni, ker dostavne službe kot npr. DHL ne moreš angažirati, da ti dostavi poštno ležeče.
To gre le za pošiljke, ki so poslane po pošti, zato se je treba s pošiljateljem domeniti za ta način pošiljanja. Sem imel primer, ko sem komaj našel/se zmenil/prestregel pošiljko, ki je prišla z dostavno službo.
Drugače pa DHL iz Nemčije dostavlja tudi v Slo po najcenejši mednarodni tarifi (smo v območju 0, kar pomeni nič dražje kot v Avstrijo).
vincent Napisal:.. če greš čez ljubelj imaš že pred celovcem en kraj Ferlach...
Se globoko pardoniram ker sem oftopik, ampak Ferlachu smo ponavadi rekli Borovlje in tam znajo skoraj vsi vsaj nekaj slovensko.
vincent Napisal:če greš čez ljubelj imaš že pred celovcem en kraj Ferlach, ki ima svojo pošto...pa če se da, se zmenid a naj pride tam 'post lagernd'...pa ti je bliže, laže najdeš, pa skoraj siguren sem da boš vsaj parkiral lahko pred pošto.

Tako je. Borovlje (Ferlach).

Se pravi če prav razumem lahko prodajalcu dam katerikoli naslov pošte v Avstriji s pripisom "Postlagernd" in grem potem tja iskat ko prispe? Al moram pred kakršnim koli naročanjem s poštno podružnico kaj podpisovat da to velja?
Tako je. Poslati pa mora preko pošte, razni DHL, UPS ipd. ne bodo pustili na pošti Wink
Pošta ti bo zaračunala 1€ za storitev (podatek izpred dveh let).
Pa prej pokliči na pošto, da se ne voziš brez veze gor.
Potem bi morala za prevzem v Borovljah napisati takole?

Ime in priimek
POSTLAGERND
Postamt 9170 Ferlach
Österreich

Mojega 'pošiljalca' se ne da premaknit z mesta, v Slovenijo ne bo poslal pa pika. Čeprav v Italijo in Avstrijo pa sploh ni problem :twisted: Confusedhock: Cry
Iskanje po temi