PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Tester za merjenje trdote vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Iščem kakšen pameten tester za testiranje trdote vode. Sem popolnoma neizkušen, zato ne vem kaj kupiti. Kar sem gledal po netu, se dobijo listki oziroma palčke, za določitev trdote vode – uporabljajo se večinoma v akvaristiki. Namesto tega bi raje nabavil kakšno bolj sofisticirano zadevo (profesionalno) za določitev trdote vode, vendar ne najdem nič koristnega. Podatek, ki bi se meril, je vsebnost kalcijevega karbonata (CaCO3), izražen v ppm.
Če mi ima kdo kaj izkušenj s tem, se priporočam…
V akvaristiki se dobijo kapljice reagenta, ki ga kapljaš v lonček z vodo. Voda spremeni barvo, to pa primerjaš z barvno lestvico.
Zadeva deluje dokaj dobro. Če hočeš zadevo pomeriti bolj natančno, je potrebno dobiti reagente, ki bojo delovali v ožjem območju, npr. 1 - 5 dH...
Potrebno je ločiti med celokupno trdoto in karbonatno trdoto vode, odvisno od končne aplikacije oz. uporabnika.
Pri merjenju lastnosti vode, se ponekod uporablja merilec prevodnosti vode, ta pa pove, koliko skupnih kontaminantov je v vodi (ne samo karbonatov).
Poglej na: [url]http://www.conrad.si/Merilne-naprave-za-teko%26%23269;ine.htm?websale7=conrad-slowenien&ci=SHOP_AREA_17207
[/url]
Doma imam tester vodnega kamna in zadeva kaže zelo natančno. Povprašaj podjetje Konik, kateri ima tudi mehčalce vode.

Lp
Je to firma Konik (trgovina) na koncu mesta SG, v smeri proti Dravogradu?
Iskanje po temi