Objave: 7
Teme: 1
Ocena:
0
Lep pozdrav!
moja težava - zaradi pomanjkanja sredstve se je v moji vasi zavlekla izdelava kanalizacije (iz 2011 na predvideno 2015) ker se imam namen naslednje leto vseliti v hišo bom seveda moral narediti greznico...
me pa zanima ali bi to greznico po priklopu na kanalizacijo (seveda bi jo 100% izpraznil, prečistil in po možnosti premazal) lahko uporabljal za zalogovnik deževnice (po stanovanju imam dvojno napeljavo...s tem bi prihranil pri nakupu zbiralnika vode.
prosim za Vaša mnenja...
lp
Gregor
Objave: 246
Teme: 10
Ocena:
0
a je greznice sploh še možno graditi? niso sedaj samo MČN ali kanalizacija?
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Ne bom trdil, a če se ne motim, tudi neprepustnih več ne dovolijo (EU direktiva)?
Objave: 550
Teme: 20
Ocena:
0
Neprepustne greznice so dovoljene, samo kje imaš pa denar za praznjenje le te???
naredite si enostavno kalkulacijo s tem da šlovek dnevno porabi povprečno 150l vode potem pa pomnožiš na št. članov ter število dni v mesecu in ko ugotoviš kako veliko greznico bi moral zgraditi da jo prazniš samo 1x na mesec in ko ti komunala pove koliko je praznjenje+ prevoz+čiščenje pa CČN te boli glava in to fajn... žal se ta varianta ne splača
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Popolnoma enako lahko naredite z MČN, jo po vseh direktivah in skladno z zakonom uporabljate do 2015, po priklopu pa umijete, zdezinficirate in nafilate z vodo.
Čao piki.
Ocena:
0
Ampak kot je zgoraj berghaus napisal: posodo itak mora kupiti.
Potem pa: eno praznjenje parih kubikov je 60€. Potem pa naj izračuna kako pogosto bo praznil... in se hitro vidi, da se bolj splača kupiti še čistilno tehniko in imeti MČN.
Ocena:
0
Žal ne vem. Morda pa vedo prodajalci teh posod?
Osebno si ne predstavljam, da bi lahko plastično posodo po treh ali več letih očistil tako, da ne bi smrdela.
Objave: 7
Teme: 1
Ocena:
0
ne milim plastično...mislim narediti betonsko greznico, nad njo pa bo nadstrešek za avto
Objave: 550
Teme: 20
Ocena:
0
Da sam čistiš greznico že sedaj ni doboljeno, vendar so nekje službe ki to kontrolirajo bolj pozorne kot drugje. Kaj boš pa naredil, če ti do leta 2017 ne pripeljejo kanalizacije in bo nujno potrebno dokazovati z evidenčnimi listi, kdo je prevzel odplake ter jih prečistil....
Naredi si izračun in ne strmi k nekim rešitvam, ki to niso... sploh pa ne delaj pretočne zadeve!!
Ocena:
0
Arsenal: nisem ravno strokovnjak za materiale, vendar se mi takole po logiki zdi, da je betonsko posodo težje (nemogoče?) sčistiti kot pa plastično.