PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Parceliranje hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Sem se novi na forumi. Zanima me (ugoden) nakup stanovanja in imam neko idejo kako do njega, zadeva je sledeča:

-Obstaja hiša ki se prodaja za 170 000€ ima cca 400m2 (moje mnenje je da je prevelika za povprečno družino)

Papirji
-zato bi jaz investiral da se hiša razparcelira, vpiše v ZK, itd...

Gradbena dela
-kaj se pa tiče gradbenih posegov pa nebi dost ulagal vsakemu stanovanju bi zagotovil elektriko, vodo, otoke, vhodna vrata in pri tem bi se ustavil.

Mislim da bi stanovanje bilo zelo zanimivo ker bi m2 stanovanja zanšal cca 500€ in še druga pomembna vsak bi stanovanje uredil posvoje.

Prosil bi mnenja o tej ideji, kje lahko pričakujem težave, na koga se obrnit za strokovne nasvete. ...???

LP in hvala v naprej
Prodal bi torej stanovanja v vsaki etaži? Ali si mislil še bolj drobit? Ker to mora bit v prostorskih aktih potem. Kako bo s parkirišči, ogrevanjem, drugih skupnih stroških?
V zacetku potrebujes gd za spremembo namembnosti iz eno- v vecstanovanjski objekt. S tem uradno postimas tudi prikljucke. Nato pridobis uporabno dovoljenje (potrebujes pid in dzo). Za tem projekt etazne lastnine in z njim vpis v zemljisko knjigo. Mogoce se slisi komplicirano, pa v resnici ni...

Seveda mora biti ze v zacetku vse skladno s prostorskim aktom.

Ne bos pa prvi, ki je pomislil na to varianto. Ze pri nas smo v zadnjih dveh letih izvedli dva podobna projekta Smile
Hiša ma spodaj 300m2 zgoraj pa 100m2, obstaja opcija da bi se nardili t.i.dupleksi.
Parkirišče je dovolj veliko pa bi ga lahko razdelil na štiri dele, elektriko bi razdelil vsaka stranka svojega(sem štromar bi ugodno rešil), ogrevanje pa na trda goriva oz. da se stranka odloči.

Z enim kolego sem se pogovarjal da starejše hiše nimajo točno določeno ali so več stanovanjske ali enostanovanjske (hiša je stara 20let). Tako da bi se temu problemu lahko izognil.

Vuego kakšni pa so stroški pridobitve papirjev? Ali ste pri vaših projektih tudi prodali prazna stanovanja. Kaj meite ali so takšna stanovanja (gola) zanimiva za trg?
Iskanje po temi