PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Resen problem z odtoki, prosim za pomoč!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lepo vas prosim za pomoč, ker nimam pojma kaj nardit! V kopalnici v lijaku mi voda nikakor ni hotela odtekati, čeprav pri lijaku ni bilo nič zamašeno. Kasneje se je v tem istem lijaku začelo pojavljati klokotanje kadar sem točila vodo v kuhinjski lijak. Zadnjič mi je potem začela prihajati voda ven iz odtoka (al sifona al kako se temu reče) v tleh kopalnice vsakič ko sem odprla vodo v lijak v kuhinji ali kopalnici. V oba lijaka sem vlila po liter cevosana, pustila in potem na obeh hkrati spustila vročo vodo. Zgledalo je, kot da je problem rešen, voda je začela normalno odtekati in iz tal v kopalnici ni prihajalo nič več. Po nekaj dneh pa imam spet problem. Ko odprem vodo v kuhinji, mi pride voda ven v kopalniškem lijaku, ko odprem v kopalnici klokota v kuhinji in po novem je začelo tudi v kadi klokotat ko odprem vodo pod tušem. Kaj naj zdaj? Vode sploh ne upam več točit, nimam pa blage veze kako se lotit tega in res nimam pojma o teh zadevah Sad Kaj naj zdaj, ulivam cevosan v vse lijake ali kaj drugega? V tleh kopalnice voda ne pride več ven, me pa zanima, ali se skozi tisto luknjo čisti in kako? Lepo prosim za hitre nasvete, ne vem kako se lotit stvari in me res že grabi panika, da je kaj hudo narobe :'( Hvala vsem!
Mislim, da bo najbolje poklicati vodovodarja, ki bo s kako ščetko sčistil odtoke. Verjetno je kje kaj zamašeno in razni "Mr.Muscoli" ne bodo dovolj.

Sem imela podoben problem pozimi. najprej je "puščal" lijak, sem zatesnila lijak, je začelo teči iz stika lijak-stena. En dan ok, potem pa ugotovim, da če točim v kuhinji, pride v kopalnici voda ven iz sifona. Izkazalo se je, da sem zamašila odtok z čiščenjem sokovnika. In so se ostanki pulpe zašušili po ceveh.
Ti imaš zamašeno cev nekje v horizontali in ti cevosan ne bo pomagal. Rabiš zajlo za čišenje odtokov, verjetno ti bi fajn prišla 10 metrov dolga. Z njo z obeh koncev fajn prepucaš cev.

Kje imaš ta dva konca? Če imaš čistilne kose, potem je stvar enostavna, ker pač odstraniš pokrov in žico noter do mesta zamašitve. Če nimaš, naženi deca, naj reši kot ve in zna.

Pri meni je bilo podobno, kemična čistila so sicer nekaj (beri: nič) pomagala, vendar ko sem parkrat dobil vodo po celi kuhnji, zasilikoniral brez uspeha vse spoje, je ta zadeva rešila situacijo (in čistilni kos na dostopnem zunanjem delu hiše).
Jap, "podgana" je hudo uporabna zadeva - takšno "home" prodajao v bau-bau.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Cevosan je dober do določene mere...tvojrpoblem reši zgolj prebijanje zamaška z zajlo.

Kot kaže imaš zamašeno cev med obema lijakoma in talnim sifonom - torej se ja zamašila ta skupna veja, ko se združita odtočna cev iz kuhinje in odtočna cev iz lijaka....zato ti tudi udari ven na drugem umivalniku.

Torej vse kar je/bo potrebno je očistiti del od talnega sifona proti lijakoma....pa kot si sama ugotvila kemija ne pomaga, torej ejpotrebno po domače...kos cunje na zajli pa požokat da se prebije zamašek.
Za lažjo predstavo:

Glej rjave cevi...tam kje se navpična leva cev združi s tiso, ki prde poševno z desne strani...na tem delu pa do sifona (ki je pri meni takoj na ravnini) je nekje zamašek.

Ta del je treba prebiti pa bo OK.

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/vsebina/sites/all/files/imagecache/bigpicture/vincent/SDC11883unichr("46")JPG[/img]
Najlepša hvala, na vas se pa res da zanest Smile Grem jst kupit zajlo pa probat, kar bo bo, vodovodarja še zmer lahk pol pokličem, če ne bo uspelo. Vincent, to pomeni, da lahko jst zajlo porinem v talni sifon? Pa po možnosti še v odtočno cev v kuhinji, že ko sm razdrla tam? A bo to uredu? Urs, čistilni kos bi lahko bil z ene strani odtočna cev v kuhinji pa z druge una cev, ki pride v greznico? Meni pri tej bajti ni nič jasno, tako je, če pred tabo nekdo drug tam živi pa pol ne ve povedat niti kje je speljana elektrika Sad
Verjetno se da dobiti namenske 'zajle' za čiščenje teh zadev. Če si na območju LJ skoči do Tapro-ta v Šiški (pod ta velkim Mercatorjem).

Najbolje bi bilo očistiti s sifona gor (če bo šlo..ker je tam manjša luknja) če ne gre, bo potrebno s kuhinje oz. kopalnice: povleči sifon ven iz stene (Umaknit črno gumasto tesnilo, če ni ostalo na sifonu) ter skozi luknjo prebiti zamašek v cevi.

Vseeno je potrebno malo previdnosti z zajlo in jo ne porivat noter 'ko pr' norcih' ker odtoki so plastični (če je star objekt celo svinčeni...še slabše) torej 'mehki'...tako da lahko ograsivno nabijanje na kakem spojniku (90 stopinjskem ovinku) naredi škodo oz. preboj. Pa tudi zajla mora imeti nekaj na koncu (kupljena ne vem kaj ima..pri nas je krpa ovita s tankim dratom....da ima v mokrem stanju premera cca. 3 cm, ter dolžine 7 - 10 cm.

Se pa da te stvari običjano dokaj z lahkoto poštimat...tako da se splača enkrat kupit to zajlo, pa je potem pri roki ko se jo rabi...in kot rečeno, vodovodarja se še vedno lahko pokliče (da pride on z zajlo Big Grin )
khm - a je na koncu slučajno greznica. A je mogoče polna?
LP,
Samojed
@pikahubapoka, išči "podgano" (cev za čiščenje odtokov)

Npr.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hofer.si/si/html/offers/58_22114.htm">http://www.hofer.si/si/html/offers/58_22114.htm</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/ciscenje-pripomocki/cev-za-ciscenje-odtokov-75-m-oglas1272657614">http://www.bolha.com/ciscenje-pripomock ... 1272657614</a><!-- m -->

Imaš tudi take za "štrajfiks" (visokotlačni čistilnik)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Samojed Napisal:khm - a je na koncu slučajno greznica. A je mogoče polna?

Ponavadi je tako. ljudje pa pucajo pucajo pucajo... :roll:
Vodna podgana priključena na štrajfix tudi to reši !

Je pa dobro kdaj pa kdaj malo razmastiti odtoke z Muskolotom ....
Vodna podgana priključena na štrajfix tudi to reši !

Genij!!! Zakaj hudiča plačati 100€ za enkratno praznenje greznice, če vse to reši vodna podgana!
LP,
Samojed
V nasi hisi iz 80ih let tako čisčenje z zajlo ni pomagalo. Vodovodar nam je svetoval, da pokličemo Kanal, ki bo cevi "posesal" z zunanjega jaska. Ko so to naredili so svetovali se pregled s kanalizacijsko kamero. Takrat smo sele videli resnost problema. Horizontalne betonske cevi so se zamaknile, deloma razpadle. Na teh mestih so se naredili zastoji (kupi dreka). Zdaj upamo, da bomo "preživeli" zimo, spomladi pa razbijanje kleti in menjava cevi ali pa vstavljanje nove v obstoječo.
Samojed Napisal:Vodna podgana priključena na štrajfix tudi to reši !

Genij!!! Zakaj hudiča plačati 100€ za enkratno praznenje greznice, če vse to reši vodna podgana!

Žal ti, ki ješ sam, še nihče ni ugotovil, da je greznica polna, kako bi le bila, če imajo verjetno kanalizacijo ??? :lol:
Iskanje po temi