PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Nepretočna greznica na vodovarstvenem območju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo, na komunalno neopremljeni parceli, ki na žalost spada v vodovarstveno območje (IIb), nameravam graditi, pa sem na Vodovodu Kanalizaciji že takoj dobil informacijo, da mala čistilna naprava odpade in da je edina možnost nepretočna greznica. OK, v projekt za gradbeno gre pač nepretočna greznica, da bo mir ... zanima pa me, kako je potem v praksi s kontrolo. Jaz si težko predstavljam, da ima kdo v Sloveniji toliko denarja, da bi plačeval 2×mesečno odvoz in predelavo na centralni čistilni (na hitro po ceniku kakšnih 500 eur mesečno?). Skratka, kdo meni brani, da potem med samo gradnjo vseeno ne vgradim MČN? A to kdo kontrolira? Ali kdo izvaja nadzor nad tem ali le na podlagi kakšne prijave?

Najbolj bedasto se mi tole zdi zaradi tega, ker ima cela vas že od pamtiveka pretočne greznice in gnojne jame, kar je popolnoma ne-ekološko, meni pa ne pustijo ene čistilne naprave, s čigar odpadno vodo lahko zalivaš vrt! Mislim, kar kričat bi začel od besa ...

Hvala vnaprej za kakršnekoli info ...
Iskanje po temi