PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja blowerdoor, ponudniki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kdo vam je delal blowerdoor na Štajerskem in za koliko? Prosim za naslove in eventuelno cene, komentar.
Namreč za potrebe ekosklad subvencije je potrebno priložiti potrdilo omenjenega testa.

Kako ste se odrezali? V času gradnje sem omenjeni test opravil za 150€ in je pokazal noter 0,41 ven 0,32, nato sem določne stvari popravil, sedaj po 1,5 leta bi rad test ponovil z papirji. Omenjeni izvajalec pa ni več dosegljiv.

Hvala.
Mene pa zanima v kateri fazi ste naredili blowerdoor test, pred končnim beljenjem kitanjem, polaganjem podna in fino elektriko ali potem ko je bilo vse zaknjiženo. Predvsem me zanima za tiste, ki imate zidane hiše in ne montažne
blowerdoor delaj ko imas vgrajeno stavbno pohistvo, zaprto mansardo, omete, vendar pred estrihi (in vgrajenimi policami). Tako se lahko se popravijo vecja netesna mesta.
Kot pravi gt001. V tej fazi še lahko skoraj vse popraviš.
Pri mansardi je fino, da test opraviš, ko je samo pz folija polepljena in še ni zaključnih gips plošč.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=52&t=54785&hilit=test+zrakotesnosti">viewtopic.php?f=52&t=54785&hilit=test+zrakotesnosti</a><!-- l -->
Hvala za link samo me pa zanima kako je bilo potem s kitanjem in beljenjem ker tole okoli elektrike kjer je full silikona to je bilo poterbno očistit. Kako pa je potem z zrakotesnostjo?
Pa še nekaj glede zaščite cevi, nam so rekli da bi bilo dobro v cev dati silicon tako da nič ne piha skozi. Kakšno funkcijo pa ima potem cev? Ker kabl mal težje čez spraveš če je cev zapacana?
sabina a vi se nimate instalacij potegnjenih? samo razvodne cevi? Kdaj pa ste imeli name to narediti - po beljenju?

lahko bi vse ven strlece cevi zaprli z lepilnim trakom - ok, to je malo svinglanja sicer Smile
SabinaV Napisal:Hvala za link samo me pa zanima kako je bilo potem s kitanjem in beljenjem ker tole okoli elektrike kjer je full silikona to je bilo poterbno očistit. Kako pa je potem z zrakotesnostjo?
Pa še nekaj glede zaščite cevi, nam so rekli da bi bilo dobro v cev dati silicon tako da nič ne piha skozi. Kakšno funkcijo pa ima potem cev? Ker kabl mal težje čez spraveš če je cev zapacana?

Vsi ti zasilikonirani preboji, ki jih vidiš na slikah so pod izolacijo estriha, zato ni bilo treba nič čistiti in nismo nič "goljufali". Gor se je položil stiropor in potem estrih, zato pa pravim, da je treba narediti test prej.

Glede cevi/bužirjev: mi smo vstopne cevi zasilikonirali, imam pa še eno cev, ki sem jo pripeljal v hišo in pustil prazno "za rezervo". Tudi to sem seveda zasilikoniral iz konca, da ni pihalo skozi njo. Ko (če) jo bom kdaj rabil, pa bom enostavno tisti delček cca 2cm na koncu odrezal in imel prazno cev, skozi katero se lahko potegne nov kabel, optika,....
Iskanje po temi