PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja indeks gradbenih podražitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilo je kar nekaj že napisanega na to temo, pa vendar. Nujno prodajamo počitniško stanovanje in smo pač sprejeli ponudbo, ki ni ravno kar bi si želeli. Zanima me sledeče: stanovanje smo leta 2005 kupili za 112.000.-€ in ga prodjamo za 125.000.-€. To je počitniško stanovanje v katerem nismo prijavljeni. Zdaj pa ne vemo, kaj to pomeni za davčno. Ali se jim bo zdela cena prenizka in bo zahtevala cenitev? Ali nam bodo za razliko v ceni določili davek na dobiček? Nekje sem prebrala, da se upošteva gradbeni indeks in po grobi oceni bi cenilec lahko določil vrednost stanovanja na okoli 150.000.-€. Kar pa je v današnjih časih dokaj nerealno, ker se stanovanja res težko prodajajo.
Vztrajajte na DURS, da je pač to cena, ki ste jo uspeli iztržiti, da več ni šlo.
Jaz sem referentki rekel, da ji z veseljem prodam za več, če nam ona najde kupca.
Koliko pa vam je GURS ocenil to nepremičnino?
Je ni. Zaradi spleta okoliščin je nismo knjižili. Smo pa kupili novogradnjo.
Če se ne motim, imate lahko še kakšne probleme, če niste "poknjižili" nepremičnine do določenega roka.
Pozanimajte se čimprej, da ne bodo kakšne neprijetnosti.
Iskanje po temi