PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kakšne cevi izbrati...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Ker pranavljam stanovanje oziroma del stanovanjske hiše, sem prišel do problema, ko ne vem katere vodovodne cevi moram izbrati za dovod tople in hladne vode iz kurilnice do kopalnice, kuhinje oziroma do porabnikov.
Vodovodni instalater mi je svetoval neke zelene cevi (imena se tačno ne spominjam, katere se toplotno spajajo skupaj), medtem ko sam raje pristajam na cevi ALU-plast oziroma tiste bele cevi, katere že vsebujejo izolacijo in so zvite v kolut. Instalater mi je slednje odvsetoval, ker naj bi bil pretok manjši in glasnejši kot pri običnih "zelenih" ceveh.
Po mojem mnenju je polaganje alu-plast cevi bistveno enostavnejše in hitrejše...
Po mojem mnenju so alu-plast cevi boljše.

Prosim za vaše menenja in nasvete ter pomoč...
alumplast daj, pa bo ok
branci ...

Najprej najlepša hvala za odgovor in nasvet.
Zanima me, v čem so Alum-plast cevi boljše kot zelene PP-R?

Ali je pri Alum-plast rer to, de je občutnejše šumenje kot pri PP-R?
Delo in sam materjal je pri Alum-plastu dražje.

Hvala
Pozdravljeni,

tudi PP-R ni slabo, je pa res, da traja malo dlje časa. Spoj je zalepljen. Pri aluplastu pa samo cev razrola, stisne fiting in to je to.

Jaz sem sam v hiši napeljal PP-R, porabil cca 200m različnih cevi, testiral na 7 barih in to je to.

Odloči se oboje je v redu. Če boš delal z PP-R vztrajaj, da naredi natančno. MIslim na priključke, če ga narobe zalepi, potem zadeva tako ostane, pa je potem veliko krat grdo.

LP

B
Pa tole z večjo šumnostjo te tudi nateguje. če izbereš ustrezen premer cevi, nima kaj šumeti.
Citat:Zanima me, v čem so Alum-plast cevi boljše kot zelene PP-R?
Enostavnejša vgradnja - predvsem hitrejša!
Ali je pri Alum-plast res to, de je občutnejše šumenje kot pri PP-R?
NE
Delo in sam materjal je pri Alum-plastu dražje.
Delo bi moralo biti cenejše, ker pri polaganju porabiš manj časa, ni potrebno na vsakem zavoju varit kolena... položiš lahko sam... je pa res da je material bistveno dražji (PP-R cca 0,5€/m, aluplast 1,2€/m)
Hvala
sicer obstajajo zagovorniki ene ali druge opcije, dejstvo je da oboje enako služi svojemu namenu - po cevi bo pripeljalo vodo Wink
da bi pa ena ali druga zadeva spustila... hja vse je možno, ampak enako velja za pocinkane cevi in ostalo...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Iskanje po temi