PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Voda in elektrika pred začetkom gradnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
V kratkem bom dobil gradbeno dovoljenje in bi čim prej začel z gradnjo. Zanima me, ali mora do začetka gradnje biti voda in elektrika že speljana do mesta gradnje hiše na parceli? Omenjena infrastruktura (tudi kanalizacija) je namreč v cesti in bo potreben manjši prekop občinske ceste, za kar sem že dobil soglasje občine. Na koga naj se obrnem glede tega prekopa (na mojega izvajalca ali na Mariborski vodovod in Elektro Maribor)?
Je možno to izvesti že sedaj, ko uradno še nima gradbenega dovoljenja?

Prosim za pomoč, ker nisem iz tega področja.
Brez gradbenega dovoljenja ti prej ne bojo hoteli nič priklopiti, edino če imaš kakšne veze, ko boš imel gradbeno v roki, so ti dolžni pripeljati priključke do tvojega zemljišča.
Elektro,vodo in kanalizacijo, seveda če so ti to zaračunali v komunalnem prispevko.
Jaz dobil 1.07.2011 gradbeno in zeloooooo vesel, glede na to kam grejo cene u nebo. :roll:
Jaz sem se še pred izdajo GD zmenila z Elektro Ljubljana in Komunalnim podjetjem glede prekopa in priklopa. Za oboje smo prekop (pod cesto) delali naenkrat.

Oboji so mi naredili predračun prekop+priklop (po ogledu terena). Ker me je prišlo ceneje, sem prekop organizirala sama, oni so samo prišli priklopit (prej sem morala plačati). Isti dan smo uredili vse: prekop, priklop elektrika in vodovod.

Jaz nisem imela nobenih težav, vse se je dalo zmenit. Predlagam, da se že prej pozanimaš in jih prosiš, da računajo na to (zna se zgoditi, da imajo gužvo, in tako lahko čakaš tudi po en mesec na priklop). Meni se je mudilo, ker sem imela že zmenjeno z zidarjem za začetek del. Vse se je res super izšlo.

Veliko sreče Big Grin
Koliko pa te je stal prekop in priklop? Mi lahko posreduješ predračun, da imam priblino predstavo o tem? Torej si lahko jamo sam izkopljem, elektro podjetje in Mariborski vodovod pa pridejo, položijo cevi in priklopijo? Elektro še da verjetno zunanjo omarico ne?
numerouno,
za omenjen poseg boš "verjetno " potreboval še "Dovoljenje za zaporo ceste". Pred izkopom se pozanimaj kako je s tem!! Confusedhock: Imaš možnost tudi izvedbe preboja z raketo. Se mi zdi, iz izkušenj, da je to cenejša varianta. Vsekakor se pozanimaj.

Kot dodatek k predhodnim odgovorim : Glede fekalij : predlagam da naročiš mobilni WC.
Glede vode : Lepo je da je na porceli vodovod, saj izvajalec del potrebuje vodo.
Glede elektrike : podobno kot z vodo.
V kolikor so težave , se dogovori z najbližnjim sosedom in nabavi odštevalna števca.
Lep pozdrav
numerouno Napisal:Koliko pa te je stal prekop in priklop? Mi lahko posreduješ predračun, da imam priblino predstavo o tem? Torej si lahko jamo sam izkopljem, elektro podjetje in Mariborski vodovod pa pridejo, položijo cevi in priklopijo? Elektro še da verjetno zunanjo omarico ne?

Prekop me je prišel 540 € - gre za prekop dolžine 5 metrov, za 3 cevi, od tega 2 v jašek z elektriko in kabelsko/telefonom (2 cevi ɸ110mm, 1 ɸ63mm), vključno z izkopom, zasipom in materialom.

Glede prekopa se prej pozanimaj pri elektro podjetju in vodovodnemu podjetju.
pajo70 Napisal:Brez gradbenega dovoljenja ti prej ne bojo hoteli nič priklopiti, edino če imaš kakšne veze, ko boš imel gradbeno v roki, so ti dolžni pripeljati priključke do tvojega zemljišča.
Elektro,vodo in kanalizacijo, seveda če so ti to zaračunali v komunalnem prispevko.
Jaz dobil 1.07.2011 gradbeno in zeloooooo vesel, glede na to kam grejo cene u nebo. :roll:

Men so zaračunali vodo in elektriko v komunalcu pa ni bilo nič govora o tem, da bo kak priklop zastonj. Tudi jaz moram prekopat cesto, da pridem do obojega.
Ali to pomeni, da morajo oni meni pripeljati elektriko in vodo do parcele, če sem plačal komunalca? Kje to piše? Ker men je bilo rečeno, da sem s komunalcem plačal le možnost priklopa.

Hvala za pomoč

p.s. elektro mi je naračunal 3200€ za priklop 20m daleč od priklopnega kabla brez zemeljskih del
@ant: skopaj v lastni režiji, položi cev (hkrati pokliči rajonca, da "nadzira" če je tko kot mora), zasuj cev, položi valjanec, zasuj, položi trak Energetski kabel, zasuj ter povleči kabel od točke A do točke B, elektro samo priklopi v MO pri tebi ter v točki B kamor koli že in bo 200€ + tvoj material in zemeljska dela, katera pa bi moral v vsakem primeru plačat ti...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Iskanje po temi