PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Poraba TČ voda-voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšne enote so to zdaj kW/h? Govoriš o moči ali o energiji? Moč je moč in je trenutna vrednost, energija je pa delo v neki časovni enoti, ki ga porabnik določene moči opravi.

V glavnem, jaz sem s kar veliko prezajebaval s snovanjem sistema, brez da bi kakšnega prej imel za izkušnjo in mislim, da je kar v redu uspelo. Sem pa inženir po duši in če imam možnost nekaj malenkostno spremeniti (brez večjega vložka moje energije - beri moj čas, ki počasi postaja najbolj vredna enota) in se bo poznalo, potem pa sem vedno za...
[quote='grega09' pid='1026728' dateline='1730045374']
Kakšne enote so to zdaj kW/h? Govoriš o moči ali o energiji? Moč je moč in je trenutna vrednost, energija je pa delo v neki časovni enoti, ki ga porabnik določene moči opravi.

V glavnem, jaz sem s kar veliko prezajebaval s snovanjem sistema, brez da bi kakšnega prej imel za izkušnjo in mislim, da je kar v redu uspelo. Sem pa inženir po duši in če imam možnost nekaj malenkostno spremeniti (brez večjega vložka moje energije - beri moj čas, ki počasi postaja najbolj vredna enota) in se bo poznalo, potem pa sem vedno za...

Vse kar na koncu šteje je porabljena električna energija v kw/h.
Šteje tisto kar plačuješ, ne podatki na nalepkah in katalogih.
Če si se toliko "prezajebaval" s svojim sistemom, bi bilo smiselno, da ga deliš z nami.
lokacija, tip TČ, zalogovnik, globina vrtine, regulacija, hiša in njen ogrevalni sistem...
Brez opisa celotnega sistema je namen tvoje objave?
Sašo, z veseljem, samo tule v tvojih zapisih je vse zmešano. Govoriš o močeh, pišeš kW/h, govoriš o energiji, ki je kWh. Nič nima repa in ne glave.
Najina debata je odšla od začetnega namena moje objave, ki je bila napisana neodvisno od tega kakšen je sistem, ker za to kar želim preizkusiti sploh nima veze proizvajalec, nalepke, specifikacije, itd., ampak je stvar čiste fizike. Za začetek sem opisal kar je bilo treba in čakal izkušnje drugih uporabnikov, s katerimi bi si lahko pomagal in sklepal na uspeh moje predpostavke. Sem pa napisal, da nisem EKSPERT v toplotnih črpalkah, zato bo to enostavno test, saj pokvariti ne morem nič - če lahko, pa prosim za opozorilo, glede na bogate izkušnje.
Nameravam pa test začeti s 1. januarjem, da lahko potem malo sklepam z glavo in repom na letno porabo in vpliv spremembe. Rad zaključim letne meritve porabe z 31. 12. Nek sistem je potreben, da lahko malo reda vnesemo v zaključke.
Pri nižanju pretoka samo pazi, da ne pride do lokalnih zamrznitev v izmenjevalniku.
Nekako še varna temperatura iztoka vode je 5°C.
Seveda to velja za popolnoma čist izmenjevalnik, brez vseh oblog.
Bom upošteval, hvala. Se javim potem po nekaj časa, ko bom videl v katero smer je poraba krenila, da podam malo feedback-a. Pa takrat še malo več povem o sistemu...
Poraba TČ za oktober 395kWh, oktobra lani pa le 262kWh.
1 40 41 42 43 44 Pojdi na stran 
Iskanje po temi