PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Prosim za nasvet-kanalizacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav vsem!
Prosim vas za mnenja, kaj se da storiti, oziroma na koga se lahko obrnemo? Problem je v tem, da nam občina trenutno ne more ali ne želi urediti kanalizacije, čeprav se je zavezala pisno da bo to storila do konca leta 2011...Gre za novogradnjo, enodružinsko hišo ..Izgovarjajo se, da nimajo denarnih sredstev za izgradnjo le te, in da bodo to storili enkrat, ko bodo dokončali projekte katere so imeli že zastavljene v preteklosti, mi pa pridemo na vrsto predvidoma leta 2016?! Kaj nam je storiti? Zgraditi greznico in počakati na izgradnjo kanalizacije, ali se kam pritožiti?
Bina
angelček,
v podobni situacijo sem bil sam , v stari Jugi. Veliko forumašev v podobni situaciji.
In kam bi se želela pritožiti???
Ali se vam mudi z vselitvijo?? Ali ste plačali komunalca tudi za urejeno kanalizacijsko omrežje?
Če , potem se poizkusi dogovoriti za vrnitev dela komunalnega prispevka in nabavi MČN. Sem prepričan, da se vam to bolj splača, kot gradnja greznice na praznjenje; plačevali boste koncesionarja za praznjenje; sama izgradnja greznice tudi ne bo poceni (verjetno vsaj 20m3 volumna).
Malce tudi prebrskaj forum glede podobnega vprašanja.
In kje gradiš?? :wink:
Lep pozdrav
Polovica ali več me bo napadla glede ekološke osveščenosti itd, a vseeno - naredi pretočno greznico in mir. Verjetno celo naselje "laufa" na pretočne greznice, pa se vseeno državi (občini) ne mudi. Še več, kljub plačanemu komunalnemu prispevku ne izpolnjuje svojih obveznosti. Zakaj bi vedno zadnji v verigi moral vse požret in vse plačat? Zato, da bo namesto 101 iztok v bližnji potok samo 100 iztokov in bodo zato tam plavale postrvi, ki drugače pač ne bi?
LP,
Samojed
HVALA obema za mnenje! Big Grin
LP
Samojed Napisal:Polovica ali več me bo napadla glede ekološke osveščenosti itd, a vseeno - naredi pretočno greznico in mir. Verjetno celo naselje "laufa" na pretočne greznice, pa se vseeno državi (občini) ne mudi. Še več, kljub plačanemu komunalnemu prispevku ne izpolnjuje svojih obveznosti. Zakaj bi vedno zadnji v verigi moral vse požret in vse plačat? Zato, da bo namesto 101 iztok v bližnji potok samo 100 iztokov in bodo zato tam plavale postrvi, ki drugače pač ne bi?

Sem imel namen isto napisat pa sem počakal da se kak drug pogumen najprej javi :mrgreen:

Naredi kot ti je napisal Samojed in ko dobite v cesti kanalizacijo se priklopiš nanjo, to greznico pa predelaš v zbiralnik vode, katerega ponucaš za zalivanje rož ipd.
Aja, sam sem že pred vtokom naredil slepo cev, za iztokom pa y koleno. V primeru kanalizacije samo izkopljem okolico vtoka ter cev preusmerim na "bypas", saj bo iztok verjetno ostal isti, ker pač glavna cev kanalizacije ne bo šla meni čez dvorišče.

*** en mičken off-topica zbrisan ***
LP,
Samojed
Iskanje po temi