PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zbiralnik za vodo in vzdrževanje - smrad iz stroja?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 leti že zbiramo deževnico v betonski zbiralnik. Razen menjave filtrov doslej ni bilo opravljenih nekih vzdrževalnih del. Z zbrano vodo peremo in splahnjujemo v wc-ju ter zalivamo.

Zadnje dni (mogoče teden) pa zelo smrdi iz pralnega stroja, in to samo po pranju. Iz stranišča ne smrdi, pa tudi sicer nima voda nekega vonja. Pregledali smo pralni stroj in nismo opazili kakšnih napak. Odtok deluje bp. Sprašujem se, ali je kriv pralni stroj ali pa sama voda iz zbiralnika. Uporabila sem različne praške in mehčalce, pa ni izboljšav. Smrdi praktično pri vseh programih, tudi če samo centrifugiram. Nimam več idej, kaj naj naredimo. Zdi se mi, da je bilo o podobnem problemu govora že pred leti, a se ne spomnim več, pri kateri temi.

Zanima me, ali bi bilo dobro sprazniti zbiralnik (na vsake toliko časa). :?: Ali bi se morala voda s kakšnimi kemikalijami prečistiti (npr. klor)? Zbiralnik je v zemlji, vodotesen, ne nabirajo se kakšne alge ali kaj podobnega ... Tudi nečistoča in svetloba ne prideta do vode. Prosim za vaša mnenja.
Hvala.
Problem je v pralnem stroju. Mi smo imeli enake probleme, pa imamo vodo iz vodovoda.
Sveže oprane cunje so kljub mehčalcu smrdele po zatohlem.

Ker se sedaj večinoma uporabljajo tekoči detergenti in pranje na nizkih temperaturah z malo vode, se v pralnem stroju nabira plesen in usedline pralnih sredstev, mehčalcev,...
Tudi proizvajalci strojev priporočajo občasno prazno pranje na maksimalni temperaturi 95°c, ampak to rešuje problem samo preventivno, če še ni prišlo do smrada.
Mi smo na spletu našli veliko nasvetov od citronke, sode bikarbone, kisa, posebnega čistila za pralni stroj, itd.
Zaenkrat smo odstranili predal za prašek in filter ter vse dobro očistili.
Nato smo s citronko oprali na prazno pri 95°c, pa je boljše.
Imamo pa namen uporabiti še sodo bikarbono pa pregledati in očistiti cevi.
Ker se vonj vleze v cunje je potrebno večkrat oprati, da dokončno izgine.
Nasvet pa je tudi, da so vratca in predal pralnega stroja vedno odprta, da se čim prej posuši notranjost.Pa tudi ariel v večicah je verjetno kriv za vse to. Vrečice so menda razgradljive, vendar kam vse se sluz vsede pa nikjer ne piše.

no, pa lep dan.
Iskanje po temi