PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Spet so me nategnili ...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bbs, imaš prav glede vsega. Se sicer najde kakšna izjema, a so redki. Žal pa naša naivnost ne pozna meja. Kadar sem bila najbolj prepričana, da me ne bojo - hop cifizelj Wink
:lol: :lol: Ne gre za stroko ............... sploh ne, enostavno ............ ženska pač. :oops:
Bi pa se ne strinjal, da gre za "naivnost". Daleč od tega.

Bom povedal čist simpl! Da bo razumljivo vsem! :wink:

"Nategnejo te lahko, če se nategnt pustiš". 8)

V vsako stvar v katero se spuščaš, je v osnovi zelo priporočljivo ( če ravno ni tvoja primarna stroka ), da si človek pridobi neke osnovne in če je treba še dodatne informacije.

Obračunska mera/enota v naših primerih je v večini m2 ( kvadratni meter ) ali m1 ( tekoči meter ) ali m3 ( kubični meter ). To so enote, ki so enostavno merljive, venomer preverljive in se jih da enostavno kontrolirati.

Tudi če "projektantski popisi" kiksajo, je cena za m3 izkopa xy€, za zidanje sten xy€/m3, za tlake yx€za m2, in tako naprej. Če je m3, m2 ali m1 na koncu več ali manj, se PAZI SEDAJ, končni obračun vrši na osnovi dejansko vgrajenih materialov in količin.

Drugo vprašanje je, kdo ti bo to kontroliral. Lahko si to ti sama, lahko je tvoj nadzorni.
Ne eno ne drugo NI ZASTONJ, Če veš kaj delaš, si lahko to ti ( če imaš kolikor toliko dobre informacije iz predhodnih faz ), če je to nadzorni - itak ve kaj dela in kar je bistveno, nadzorni VE, kje kdo lahko poiskuša z NATEGOM, in ga tam tudi počaka. In SEZUJE!
Kam gre ta svet ja Big Grin Ženske znajo zamenjat gumo na avtu, dolit razne tekočince, zamenjat še kaj drugega kot žarnice doma. In poznajo še kakšne druge 'tehnične' mere poleg m, m2, m3... Moški po drugi strani dandanašnji delajo izvrsten kruh, sladice, juhce, super fajn medicinske sestre (pardon bratje) itd.

papez46 Napisal:V vsako stvar v katero se spuščaš, je v osnovi zelo priporočljivo ( če ravno ni tvoja primarna stroka ), da si človek pridobi neke osnovne in če je treba še dodatne informacije.
Zato pa zapravljamo čas na tem in podobnih straneh in nabiramo znanje. Da bomo podkovani na polno.
Nadzorni (če je res dober) je verjetno res vreden svojega denarja. Sicer zelo žalostno za kakšne namene ga rabimo (pazi da nas izvajalci preveč ne okradejo in naredijo kot je bilo dogovorjeno :? ). Baje je alternativa ženska. Če je štajerka seveda Wink
bbs Napisal:pa še niste opazili kdaj vas nategnejo?

ko ste v veri da bo izvajalec pošten in da bo SAM poskrbel za minimalen strošek naložbe. Samo takrat .... ko ni nadzora na vsakem koraku ...

izvajalčci pač morajo preživeti, in mora na enem poslu pokriti mesečne stroške, ...., zakaj pa mislite da toliko goljufajo

samo slovenci si ne upate v voden konflikt, raje stisnete rep med noge kot pa bili gospodarji svoje investicije.... in vam letijo soldi ... iz vaše v izvajalčevo denarnico.

Ne metat vseh izvajalcev v en koš. Večina nas je poštenih. Ni mi jasno, kaj lahko ukradem pri strehi? Rušt po projektu, deske ena do druge, folija mora biti po reglcih, latanje tudi, opeka ena do druge brez vmesnih lukenj, obroba od kapa do slemena, žleb ne more biti prekratek....
Kje lahko zdaj nategnem stranko? Cene mi potrdi po predračunu, kjer so definirane vse mere obrob, vrsta pločevine, tip kritine...
Nadzora ne rabim, sem pa zelo vesel, če ga naročnik ima, da se sproti pregleda vse postopke dela, materiala. Za sebe in svojo ekipo vem, da se potrudimo maximalno. Napake pa naredimo vsi, eni večje, drugi manjše.
Tisti, ki pa nas imate za nategune in foljufe, kaj vam preprečuje, da se ne lotite poslov?

srečko
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi