PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Poglobljena doza, koliko žic

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Big Grin težka bo Big Grin Ne verjamem da je kdo slikal dozo pred zaključkom, ko je v njej vse zbasano pa ne izgleda urejena Big Grin
Šalo na stran - glede na prvotno vprašanje bi pač predlagal, da so žice dovolj dolge (to je pogoj že pred vezavo, krajšat se da vedno). Nato žice poravnaš, da gledajo ven iz doze. Zbereš skupaj tiste, ki morajo biti spojene skupaj. Prirežeš na dolžino, da so vse enako dolge in vsaj 3 cm ven iz ravnine zidu. Blankiraš žice, jih spojiš in zviješ do dna doze. Ponoviš z drugim šopom, tretjim itd. Pri zvijanju (zlaganju) paziš da se spojke ne prektivajo ali dotikajo. To je kratek recept za učinkovito spravilo šopa žic na čim manjši prostor.
LP,
Samojed
Hvala Samojed. Konkretne številke pa vseeno ni :wink: !?

Skratka; v osnovi sem razpredal o takšni dozi:

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")lotosunichr("46")si/images/Artikli/305/3830006260033unichr("46")jpg[/img]

Problem mi predstavljajo samo dvojna menjalna, tam pride "kar do gužve"...pa sem se odločil da bom dal raje dvoje, samostojnih stikal; vodnikov je potemtakem takoj "1x" manj...

Da se skrivajo žice nekej v sredini zidu (skozi preluknjano dozo), se mi zdi - kolikor sem včeraj preveril - "bolj tako" rešitev....ker se ti potem žice, predvsem pa sponke skrijejo kar konkretno globoko, pa je "pregled nad igro" potem dokaj slab :wink: ...

Dobršen del doze zasedejo pač ohišja, oz priključitveni del stikala oz. vtičnice, pa potem niti ni v zadnjem delu 'ogromno' prostora (navkljub poglobljeni dozi), sploh če se dela z 3x2.5...pa ne najmanjšimi sponkami, tako da.... :roll: :?
Številke ni, ker je odvisno od "nuje". Mislim da več kot 3 sponk nimam nikjer, nekako bp jih spraviš tudi 5 noter, kar pomeni vsaj 10 žic in 5 sponk. Če se le da (če ni prepozno) prehodne žice potegni v enem kosu, da jih v dozi sploh ne spajaš - če dam za primer da ti gre dovod skozi stikalno dozo, potem npr potegneš direktno vse 3 žice do luči, eno žico potem potegneš dodatno, da pride ven iz doze, jo prekineš in daš vmes stikalo. Tako nimaš nobenega dodatnega spoja, lahko bi pa rekel da imaš v dozi 6 žic.

Če je nuja bi po mojem tudi 5 sponk in 12 žic zbasal v globoko dozo ter čez spravil stikalo.
LP,
Samojed
Prej sem pozabil - pri meni sem zaradi dodajanja ene vtičnice ki se je priključila na prehodno imel tako v eni dozi 9 2,5 kvadrat žic. Te sem spojil tako, da sem dodal še 3 žice za priklop vtičnice, tako da sem v bistvu dal v sponko po 4 žice, zložil v dozo da so ven gledale samo 3 ter potem na te tri priklučil vtičnico. Vzame nekaj časa do dobiš skupaj, ampak gre če je sila.
LP,
Samojed
To je to. Hvala ti @Samojed na konstruktivni debati!
1 2
Iskanje po temi