Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Kupujem stanovanje in sem šla pogledat spletno stran ZK s številko parcele. Tam sem samo našla informacijo, da je lastnik "vsakokratni etažni lastniki". Rada bi izvedela, KDO je lastnik (ime, priimek), da vidim, če je prodajalec pravi lastnik stanovanja.
Ali je to možno?
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
Podvložke moraš pogledat ... tam so imena in priimki lastnikov.
Več glav, več ve ...
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Jaz pa imam tudi eno vprašanje pa da ne odpiram nove teme.
Kako preveriti delež enega etažnega dela v stavbi, ki ima recimo 400 etažnih delov? Ali res ne preostane drugega, kot da si s portala Prostor izpisuješ prostore v lasti etažnih lastnikov ter jih deliš s površino stavbe-skupni deli stavbe? Namreč seštevati 200, 300, 400 etažnih delov je precej zamudno (sem upal, da se da prekopirati v Excel pa mi nekako ne rata).
Objave: 37
Teme: 1
Ocena:
0
@koreninca: Očitno je oblikovana etažna lastnina, zato samo številka parcele ni dovolj. Treba je vedet številko zk podvložka, ali pa številko posameznega dela stavbe. V tem drugem primeru je potem na GURS portalu potrebno povezat posamezni del stavbe z zk podlvožkom in pridobiti ta podlvožek. Aja, če ni zelo veliko podvložkov, lahko greste tudi na zemljiško knjigo, kjer je vpogled vanjo zastonj, in pogledate vse podvložke.
Je pa še ena možnost: zelo natančno poglejte nadaljevanje tistega zk vložka, ki ga navajate. Včasih so namreč v nadaljevanju pri podvložkih stanovanja tudi opisana (npr. stanovanje št. 5 v 2. etaži ali kaj podobnega). Pri tem upoštevajte, da je kot 1. etaža opredeljena najnižja etaža, se pravi lahko tudi 3. klet ali kaj podobnega (če pa piše klet pa ni problema, ne?). Poglejte, pri katerem podvložku je ustrezen opis in pridobite tistega.
@jaki: Pogledat morate glavni vložek, kjer so na listu B navedeni tudi idealni deleži, ki jih ima posamezni del (stanovanje) na skupnih delih. Kot jaz vem je to tudi edini uradni podatek.
LP