PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup nedokončane hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če je parcela vrisana v e-prostor, potem je meja urejena.
Lp!

Tudi jaz imam podoben predmet težave-želim kupiti oziroma sem že skoraj dogovorjen hišo v 3GF z pripadajočo zemljo(parcelo).

Ko sem preverjal vse zadeve (dokumente), ki se tičejo hiše sem sicer ugotovil,da je ZK vse Ok, ni pa hiša vrisana v kataster stavb (to sem ugotovil na občini, pa tudi na e-prostoru se vidi). Je pa vrisana še stara majnša stavba, na podlagi katere so dobili vso dokumentacijo za to novogradno-hiša je stara 3 leta.

Sicer je prodajalec brez problema privolil, da bo to zadevo seveda na lastne stroške uredil in verjetno oziroma skoraj zagotovo se bo to zgodilo ta teden (dogovorjeno), me skrbi naslednja zadeva: midva sva z namenom da to zadevo uredima čim prej (lahko rečemo temu medsebojno zaupanje), že dala na občinsko oglasno tablo, vendar s še vedno starimi podatki (staro stavbo).

Sedaj pa me zanima, če bo moral prodajalec še enkrat dati na oglasno tablo popravljeno dokumentacijo oziroma pravilno izmerjene geodetske podatke hiše(parcele)?

Zanima me tudi kdo oziroma katera institucija lahko zahteva še enkratno proceduro(oglasna tabla)?

hvala za odogovore
Zakaj sta dala hišo na oglasno tablo? Sicer se da ponudbo na oglasno tablo za parcelo, ne pa za hišo, in še to za kmetijsko parcelo. Kupuješ tudi deloma kmetijsko parcelo ali je to kakšna nova fora. Ker od kar pomnim, se je na oglasno desko dajalo ponudbe za kmetijska zemljišča.

Na oglasno desko se dajo podatki o parceli, ne pa o objektih na njej.
Urs imaš prav!

Na oglasno tablo smo dali, ker je del te parcele (cca.5000m2) kmetijsko zemljišče! Na tej parceli pa stoji hiša(nova), ki še ni vrisana v kataster?!!Naj bi bila ta teden.

Zaradi tega me skrbi, če bi morali še enkrat skozi postopek?!

lp
In kako ste postavili novo hišo na kmetijsko zemljiše?
eno vprašanje navezano na to temo. kakšna je možnost, da so podatki glede meja parcel v zk in v e-sistemih (gerk, piso, papirjih dedovanja) na netu različni? Ali je ob vpisu v zk avtomatsko posodobljeno tudi v teh sistemih?
Medo9

če bi dobro prebral bi videl da sem že prej napisal:

"Je pa vrisana še stara majnša stavba, na podlagi katere so dobili vso dokumentacijo za to novogradno-hiša je stara 3 leta."
1 2
Iskanje po temi