PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Kopalniška oprema Zamenjava pokrova talnega sifona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo!

Imam težavo, ker bi rad na talnem sifonu v kopalnici zamenjal (inox) pokrov, ternutno imam planirano od LIV-a ampak, ker sem šele sedaj opazil da je le-ta na sredini kopalnice in ne kje pod omaricami, me zanima ali je že kdo zamenjal tole: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.liv.si/s_namenski/talni.html">http://www.liv.si/s_namenski/talni.html</a><!-- m -->

z kakšnim bolj modernim ( in pa seveda ali je to sploh izvedljivo). Ali bi lahko luknjo preprosto pokril z pološčicami, ali je to popolni nesmisel?

Žal mi je da sem sploh dal sifone v kopalnice, ker imam sedaj same težave z njmi (tako v mansardi - kjer je sifon na sredini kopalnice, kot spodaj v pritličju, kjer je sifon čisto zraven tuš kadi in sedaj tega (zgoraj omenjenga) sploh ne morem dobiti noter.

Prosim, če je kdo imel podobne izkušnje da mi pomaga iz te težave, ker meni je zmanjkalo idej....

Terakotta mogoče? Mogoče kdo drug?

Vnaprej hvala za odgovore!
tudi jaz sem tik pred polaganjem ploščic in imam puščene te klasične LIV sifone z tistimi luknjicami.
Rad bi pa nekaj lepšega, morda kako ACO rešetko ali kaj podobnega.
Ali moram celi odtok izkopat ven pa vse menjat ali lahko dam samo rešetko?
Hvala za odgovor.

lp
A noben ne ve ali nočete pomagat??? Sad
lp
DAVTUS,
pišeš, da polagaš ploščice. Ali to pomeni, da imaš tlak že izdelan?
Če , potem je vprašanje ali imaš tudi talno gretje?
Koliko je betona brez oz. z talnim gretjem okoli talnega sifona?
Imaš sliko, da jo pripopaš?
Imaš v glavi kakšna bo rešetka?
Ni kar tako lahko začeti razkopavati v kopalnici; pred tem je potrebno videt situacijo ;
Ne morem(o) kar tako na pamet odgovarjati; NO, ja , se naredi tudi to, na pamet/čez palec odgovor!! :lol: Big Grin
Lep pozdrav
Pozdravljeni,

Tlak je izdelan, tudi sifon je že vgrajen in sicer navaden LIVov z navadnimi luknjicami, fi 125.
Tudi talno je že vgrajeno... imam vse poslikano tako da lahko eventuelno tudi razbijem estrih okrog sifona in vgradim komplet nov sifon vendar tega ne bi rad nardil. Zanima me če se dobi rešetka katera paše na ta LIVov sifon, torej premer zunaj je 125 znotraj pa ca 110.

ACO nastavki so 125 torej ne gre noter...
Torej iščem nek sifon z tulcem ki bi pasal noter.

lp
Lahko se da pokrov narediti z vodnim rezalnikom,kjer naredijo raster lukenj po želji. Lahko se pokrov prašno lakira v barvi ploščic tal. Lahko se,če je sifon za debelino ploščice nižji od tal,na pokrov nalepi ploščico,v katero se naredi luknjice za odtok vode. Lahko pa se ta ploščica pusti cela-brez luknjic,le malo manjša,tako da ima naokoli špranjo,kjer voda notri priteka-podobno so nekateri tuši narejeni. Lahko se pa gre okoli veletrgovcev v Ljubljani,kjer največja izbira,z vzorcem pokrova in išče nekaj podobnega.Čeprav kaj drugače najbrž ne bo,pokrovi so vsi inox in svetleči,eni imajo luknjice,drugi kvadratke. :x Pri teh sifonih vlada ena "diktatura" izgledov,neke izbire v 21.stoletju ni,vzemi perforiran inox ali pa pusti. Cry
Noben pa ni omenil tega pokrova od Koina. Preverjeno ustrezna zamenjava za original Livov ''pleh'' Je masivna in kromirana.
HI
Mene pa zanima, kje bi dobil 10x10 pokrov za sifon, torej ta del, ki je okoli okroglega dela. Sem zafrknil, da ko je keramičar polagal talne ploščice nisem našel tega zgornjega dela. Torej spodnji plastični del 10x10 je zalit v estrihu, obdan s ploščicami, plehnati del (sedaj ko sem ga našel), je pa večji kot 10x10 in je malo zafrknjeno sedaj to ven rezat, tako da me zanima, če kdo ve, kje bil dobil 10x10 pokrov, ki pride direkt na plastiko in ne čez?
Have a nice Day

Matt
(jun '17)
Ali se kje dobi samo pokrov za litoželezni sifon 150 x 150 , ali povsod prodajajo samo komplet ?

Priložene datoteke
.jpg   talni_sifon_150.jpg (Velikost: 23,7 KB / Prenosi: 2463)
Iskanje po temi