PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Alu plast in centralna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes sem slišal, da se aluplast cevi ne obnesejo za centralne napelajve kot so vezave radiatorjev, češ da ne zdrži (oz. vprašanje kako) vročo vodo prek 100°c. Nevarnost nastane, če v peči zakuha in potem gre vrela voda po ceveh, lahko cevi prepuščajo v tlakih. Ali so te trditve argumentirane?
Kakor je bilo meni razloženo so na vodo, ki presega 90 stpinj občutljiva tesnila v presso fitingih.
Pozdravljeni,

ne vem če pravilno razmišljam. Če boš imel zalogovnik in vse pravilno dimenzionirano načeloma naj ne bi prihajalo do velikih temperatur, npr čez 70 do 75, za kar pa mislim, da je dovolj za ogrevanje radiatorjev. Seveda v kurilnici mora biti vse povezano z bakrom.

Mojstri, razmišljam prav? Sicer imam na ta način zamišljen ogrevalni sistem in zdaj še lahko kaj spremenim.

Lp

Boštjan
Pozdravljeni
Na alumplast ceveh piše(mogoče ne na vsakih) max.tem.95 st.C. Za visokotemperaturno ogrevanje niso primerne,ker,če ti temperatura SAMO ENKRAT naraste preko 100 st.C,zaradi kakršnekoli okvare,ali spleta okoliščin,se bodo cevi verjetno "ispulile"iz priključkov.Raje poišči cevi,ki prenesejo temperature nad 130st.C,ker v primeru zakuhanja sistema zaradi nadtlaka,
temperatura naraste lahko do 130 st.C,ker imaš običajno varnostni ventil nastavljen na 2,5atm.
Katera moderna kotlovnica pusti narasti vodo do 130 st.?
Termo varovala, lopute, mešalni ventili...
Kolikšna je verjetnost, da se voda v ceveh, več sto litrov nje, segreje na 130 stopinj?
Ali govorimo le o vodi v peči in okrog nje?
Zatajiti mora kar nekaj varnostnih sistemov. Temperatura vode se lahko vzdigne do takih stopinj le v peči, pa še to ko zmanjka elektrike, kar posledično pomeni, da voda drugam ne more.
Pa ne da preferiram Alumplast, ampak tako pač je.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ja saj ta problem nastane kot zmanjka elektrike in pol ko pride elektrika lahko pumpa zalaufa vrelo vodo po sistemu.

Jaz imam ta nepovratni ampak zaradi tega vseeno zakuha očitno gre premalo termosifonsko skozi.

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/f/M/WH/672fnlU/dsc05232unichr("46")jpg[/img]

Koliko pa pride investicija ups-a?
Ja to bi pa tudi mene zanimalo koliko pride investicija UPS-sa za kurilnico, da bi poganjalo pumpe in kar je potrebno?
Iskanje po temi