Objave: 115
Teme: 4
Ocena:
0
Prosim da reskiraš malo več za sistemske plošče in boš mirno spal. Tako drage pa spet niso. Pa vzami jih brez toplotne izolacije pa bo in mislim da prideš nekje 4 eur m2.
Objave: 159
Teme: 29
Ocena:
0
Jaz osebno mislim, da je bolje dati sistemske plošče in je stvar takoj zaključena, če pa daš vse ostalo (( mrežo armiran, potem kakšne vezice..) ,kaj pa vem... Potem pa delaš , položiš 5 metrov cevi ti pa začetek skoči v zrak pa jih dobiš po zadnji... haha. :lol: :lol: :lol: ..
lp
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Katere sistemske plošče brez izolacije kupiti, da bodo ok? Pa seveda, da so čim ceneje.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Jaz se v lastni režiji:
- položil stirodur
- prekril s folijo
- s flomastrom narisal na folijo črte kamor bom postavil cevi
- ena oseba je držala in odvijala kolut PEX cevi, jaz sem pa postavljal cev na tla in jo na vsakih 25 cm pripel v stirodur z namenskimi plastičnimi U sidrišči
Skupaj 200 m v enem popoldnevu. Držalo je kot pribito.
- Naslednji dan so gradbinci zalili tlak
Objave: 1094
Teme: 11
Ocena:
0
Način, ki ga je opisal alanford, je OK in daleč najcenejši. Sicer pa se mi zdi, da so vse plošče brez izolacije precenjene. Trnutno vem samo za Symporjeve, da so pod 4€.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
A lahko napišeš; tudi ZS, kje prodajajo Symporjeve plošče za manj kot €4. Se pa strinjam, da je vse to precenjeno.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Ko sem to pred leti počel, nisem imel dovolj znanja še manj pa izkušenj. In že zdaj vem, da sem naredil nekaj kiksov. Omenjen objekt uporabljam le kot vikend in v talno še nisem spustil vode. Zato me skrbi kar par stvari:
- ker ga še nisem preizkusil, sploh ne vem če cevi držijo - morda so ga gradbinci preveč pohodili
- kolikor vem, so gradbinci uporabljali "navaden beton" - berem pa zgoraj, da zna biti zrnatost/ostrost problematična. Ali res? V kolikšni meri?
- najbolj me skrbi to, da mi gradbinci niso pustili dilatacije ob zidu. In nisem insistiral, da popravijo. Koliko zna biti to težava, ko bom segrel estrihe? Kaj se bo zgodilo pri razdezanju? Kaj bo popustilo?