Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
Cevi se splača zaščititi!
V vsakem primeru, ker lahko pride iz tega naslova xy problemov...
meni je zadnjič padla manjša lojtra na odtočno, sivo. :twisted: Da sem porabil več kot uro, da sem jo zamenjal, mi ni treba razlagat. V tem času bi imel že vse obbetonirane....
kaj vse se lahko zgodi ometačem ipd, pa ti ne povedo, pol ti pa lepo zamaka....največji problem so odtočne, sesalec...kjer je proba malo težja, kot pri vodovodu! tam tlačni preizkus hitro ovrže vse sume....
Skratka, Jaz še jih nisem zaščitil, jih pa pred ometi definitvno bom!
Objave: 81
Teme: 4
Ocena:
0
Tudi sam sem še vedno mnenja, da jih je bolje obbetonirati.
Kaj vi pod odtočne cevi tudi zalijete ali kasneje (pred estrihi) položite kar stiropor? Npr.: pri nas je cev dolga 2,5m in gre iz sifona. Ker je večina cevi v zraku je verjetno pametno (dovolj samo točkovno?) zalit tudi pod cev. Če bi dal samo izolacijo, se bojim, da jo lahko estrih "zravna". V najslabšem primeru celo poči.
Ima kdo mogoče kakšno sliko, kako je to rešil?
Hvala, lp
Objave: 81
Teme: 4
Ocena:
0
Dovolj trdno, tudi če je več cm (5)? Estrih je kar težek.
Objave: 231
Teme: 53
Ocena:
0
Živjo,
tudi jaz imam vprašanje na to temo. Okoli odtokov imam cevi obložene z politermom (kuglice stiroporja + cement + voda) -> malo bolj močna mešanica in zgleda kar OK. Me pa moti recimo tam kjer več cevi za prezračevanje seka npr. elektično cev. Pod vse cevi ne morem porinit politerma. Ali bo dovolj če pod cevi nafilam purpeno (za lepljenje)? Ali se lahko zadeva kaj "gunca"? Nad cevi ne pride veliko - malo termosilenta, ter sistemska plošča z 1cm izolacije. Nad to pride potem 4-5cm samorazlivnega estriha (Rofix ZS20).
Slika (in puščlice kje bi rad zafilal zadevo):
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?3i/Fs/4MLYB6SP/ceviunichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/3i/Fs/4MLYB6SP/ceviunichr("46")jpg[/img][/url]
Thanks.
Objave: 231
Teme: 53
Ocena:
0
Hja, bo treba (danes) probat. Malo se sicer bojim, ker se mi zdi, da purpena ni toliko trda. Kolikor sem gledal na tkk so vse okoli 40-50 kPa. Bom probal čimbolj zafilat in upam, da se ne bo kaj zibalo.
Ali obstaja kakšna bolj trda purpena?
Nič se bat. Tudi sam sem prav tako kot ti zafilal vse špranje s purpeno za stiropor med vsemi možnimi cevmi. Prideš krasno povsod. Sem ter tja sem jo celo špricnil v kakšno špranjo kasneje v stiroporju - vogali in okoli vrat. Pena je bila ceresit 85 ali nekaj podobnega, skratka za lepljenje stiroporja (pena je roza barve) najceneje sem jo dobil v Merkurju 6,7 EUR za dozo. To vrsto pene sem uporabil, ker ne ekspandira, kot ostale pene (ne prevzdiguje cevi) hkrati pa še zalepi stiropor in ga ne topi ter fiksira, da ne miga tam kjer je kakšna milimeterska špranja.