PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja STANOVANJČEK _ RENOVACIJA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hej, že nekaj časa me zanima, da bi si omislil stanovanje, ki bi bilo potrebno temeljite renovacije v katerem bi si zaželel skoraj kar bi hotel. Kupoval bi enoto z večjo kvadraturo (cca. 90), izbira materialov po željah, večja kopalnica kot je običajno, ogrevanje po meri...
Zanima me pa naslednje, kako lahko preverim predhodno stanje nepremičnine, to je pred nakupom, naj najamem strokovnjaka (npr. če je staro 40 let),
npr. dal bi 60.000 € + 40.000 € za komplet renovacijo (mogoče še z notranjo opremo vred). Glede na precenjenost nepremičnin bi bila to zame še najboiljša rešitev.
NO, saj bom še kaj napisal, samo naj se debata začne in naj se javijo tisti, ki ste v tak projekt šli in lahko delite izkušnjo oz. + -, pa tudi istomisleči.
Si gledal "flip the house" ? :-)
Po moje v teh časih preveč riskanten špas - sploh če zadev sam ne obvladaš.

Ker sem tudi jaz gledal včeraj TV - 4S mansardno stanovanje 80m2, v dveh nadstropjih, v Nemčiji na obrobju velemesta, 98.000€. Kopalnica inclusive, drugače neopremljeno, malo starejše - vsekakor pa ne razsuto.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Meni manjka bistven podatek: KJE bi ti šel v tak projekt?

Ker za sto jurjev marsikje v Sloveniji dobiš toliko kvadratov v lepem stanju.
ribcek Napisal:Hej, že nekaj časa me zanima, da bi si omislil stanovanje, ki bi bilo potrebno temeljite renovacije v katerem bi si zaželel skoraj kar bi hotel. Kupoval bi enoto z večjo kvadraturo (cca. 90), izbira materialov po željah, večja kopalnica kot je običajno, ogrevanje po meri...
Zanima me pa naslednje, kako lahko preverim predhodno stanje nepremičnine, to je pred nakupom, naj najamem strokovnjaka (npr. če je staro 40 let),
npr. dal bi 60.000 € + 40.000 € za komplet renovacijo (mogoče še z notranjo opremo vred). Glede na precenjenost nepremičnin bi bila to zame še najboiljša rešitev.
NO, saj bom še kaj napisal, samo naj se debata začne in naj se javijo tisti, ki ste v tak projekt šli in lahko delite izkušnjo oz. + -, pa tudi istomisleči.
No, takole je, ocena dodatnih stroškov 40.000 € je samo približna, od vas sem želel izvedeti ali je realna, verjetno se da tudi za manj.
50k - 60k€ pa je nekje realna cena v radiusu 20km iz Lj., no želja je v okolici Lj.
Point vsega je, da želim prostornejše stanovanje za dokaj solidno ceno in pač želja urediti vse po svojem okusu. Ne želim iz tega delat po principu NAKUP - RENOVACIJA - PRODAJA = DOBIČEK, ampak za živet.
Imam občutek, da boš za 50-60K€ dobil nekje podstrešje, ki mu boš moral spremeniti namembnost z gd in ga seveda popolnoma "zgraditi", kar bi te najbrž stalo, če boš vložil še nekaj svojega napora cca 50K+ddv za 90m2.

...skratka kakšnih 90m2 meniš da lahko dobiš za tvoj denar v okolici LJ?
Leonard Napisal:Imam občutek, da boš za 50-60K€ dobil nekje podstrešje, ki mu boš moral spremeniti namembnost z gd in ga seveda popolnoma "zgraditi", kar bi te najbrž stalo, če boš vložil še nekaj svojega napora cca 50K+ddv za 90m2.

...skratka kakšnih 90m2 meniš da lahko dobiš za tvoj denar v okolici LJ?
Ne vem, zato sprašujem.
Sicer me pa zanimajo tudi izkušnje tistih, ki so se tega lotili, je kakšen konkreten primer tu gor?
Imam znanca ki je cca 3 leta nazaj temeljito adaptiral neizkoriščeno podstrešje v stanovanje z novim zunanjim stopniščem, novim balkonom in delno rekonstrukcijo strehe. Tudi cca 90m2.
Zaradi nove kapacitete (in tudi zastarelosti) je kupil še novo peč...
Delavce in gradivo je plačal skupaj cca 500€/m2. Projekt je bil še 2500€ (arhitektura, statika, strojne, elektro...samo PZI)
Iskanje po temi