Najprej naj povem, da sem sama močno previdna, ker je na trgu veliko nategancije, tako da morda za kakšnega optimista zadeva ni tako slaba...
Prvo vprašanje, ki se meni postavi, je, ali je hiša legalna? Namreč, če nekdo predela enostanovanjsko vilo v večstanovanjski objekt brez gradbenega dovoljenja, je to nelegalna gradnja. V Lj se na tak način predela veliko enostanovanjskih objektov, kupcem stanovanj pa prodajalci (velikokrat tudi agencije, sem sama doživela) potem pod nos molijo odločbe geodetske uprave o spremembi dejanske rabe ali kaj podobnega kot dokaz, da je legalno. PA NI! Problem je, da si takoj, ko postaneš lastnik stanovanja, pravno gledano ti črnograditelj.
Drugo: glede na lokacijo se mi zdi, da je blizu precej prometna železniška proga na Gorenjsko.
Glede vlage pa: prenove so vedno problematične, ker ne moreš vedeti, kaj je bilo dejansko narejenega pri obnovi. Lahko da so zamenjali samo tlake in pomalali fasado, da lepo izgleda, vse ostalo pa pustili, kot je bilo. Glede na letnico gradnje gre za gradnjo takoj po vojni, ko materiali in gradnja sama niso bili ne vem kako kvalitetni...
LP in srečno