Objave: 332
Teme: 0
Ocena:
0
@s55ra
kako pa naj na pritlični hiši z 100m2 zmanjšaš podstrešje oz. mansardo na manj kot 80m2, koliko nanese uporabna površina? Govorim v približnih kvadraturah.
Sam imam vse v pritličju. Mansarda pa ima nad ploščo eno vrst zidakov, na tej pa leži zidna lega. Kako to zmanjšati, da ne bom imel 80m2 za zbiranje šare mi ni jasno. Imam pa vse inštalacije nastavljene tako da bodo otroci lahko imeli svoje mansardno stanovanje.
No vsak naj naredi kot si želi. Meni je bila že od začetka gradnje prioriteta, da imam v pritličju kompletno stanovanje, mansarda pa je za za back up, v kolikor bodo otroci želeli stanovati doma.
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Včasih nimaš možnosti drugačne gradnje, zaradi lokacijske informacije, ali zunanjega prostora, kamor umestiš hišo. Po nekaj letih ugotoviš, da je to skakanje po hiši gor in dol utrujajoče, da ne govorimo, da po teh stopnicah tudi neprestano nekaj nosiš.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Ja, res je problem - ker iz takih stvari NAREDIMO PROBLEM! :evil:
Streha je "dežnik", ki varuje objekt pred vodo!
Če kdo želi imeti vse v pritličju, je potrebno le primerno izolirati stropno konstrukcijo nad pritličjem, nad tem pa je "hladno" podstrešje.
Finančno je tak sistem dokaj cenen.
In NE - nimamo okostenelih predpisov!
Kar predstavljajte si v Bohinju ali na Bledu ali v kaki "fletni" gorenjski vasici ( kjer so zaradi podnebnih pogojev strehe strme, ganki masivni leseni in tako naprej ) kontejnersko naselje "ap tu date" sodobnih bivališč z ravnimi strehami in steklenimi fasadami.
Vam dela projektor?
Žal se mora - in prav je tako - človeček prilagoditi prostoru in okolju. Žal si je ta človeček že v preveč okoljih "poderdil" in oblikoval okolje po svoji meri in podobi.
Posledice čutimo in vidimo vsi! :evil:
Objave: 2187
Teme: 21
Ocena:
1
Odvisno kako gledaš na določeno zadevo - lahko je to presežek arhitekture, ali pa presežek modernega neokusa.
Smo zašli s teme.
Objave: 96
Teme: 13
Ocena:
0
Midva sva vedno sanjala o pritlični hiši. Pol pa ... Dobila sva parcelo cca 500m2 na dokaj strmem hribu, pa še en del mora ostati nezazidan, ker je čez parcelo dostop do sosednje,... In sva sezidala BLOK - K+P+M. Hiša morda od zunaj izgleda čudno, komu tudi grdo, navznoter pa marsikoga popolnoma preseneti. Ne morem reči, da je moja sanjska hiša (jaz bi še vedno imel atrijsko), je pa moja.