Objave: 219
Teme: 66
Ocena:
0
Zasledila sem da obstaja tudi to. Pa se bolj splača kot vezava na peč (drva, peleti)? Je potrebno to vedet že pri izdelavi PGD-ja zaradi elektroinstalacij, ali se lahko potem odločimo?
Kaj ste sami dali?
Objave: 253
Teme: 4
Ocena:
0
se uporablja bolj pri adaptacijah ker se mreža polaga pod ploščice.
prednosti so: hitrejša odzivnost kot pri klasičnem talnem (1/2 ure napram cca. 8 uram pri klasičnem), lahko jo rabiš tudi v prehodnih obdobjih ko ne kuriš s centralno
slabosti: dražji energent - elektrika, v veliki večini potrebno še dodatni radiator in s tem višji stroški
to je NA SPLOŠNO
Objave: 24
Teme: 7
Ocena:
0
ali ima kdo izkušnje z talnim ogrevanjm na elektriko pod laminatom?
katera podjetja v slo. tržijo talno ogrevanje na elektriko?
hvala.
Objave: 94
Teme: 8
Ocena:
0
Podjetij je kar nekaj, lahko pa vse skupaj izvedes tudi sam.
Kupis v Merkurju DEVIMAT ogrevalno podlogo in termostat. In postavis po navodilih, ki so pri ogrevalni podlogi in termostatu. Po navodilih sodec tudi pod laminatom ne bi smel biti problem.
Objave: 24
Teme: 7
Ocena:
0
Sem preverjal cene med grelnimi preprogami, pa je Koop najcenejši.
Tržijo preproge ECOFILM F.
Če ima kdo izkušnje s to grelno preprogo ga prosim za komentar.
Hvala.
Objave: 910
Teme: 12
Ocena:
0
Kdo je rekel da klasično rabi 8 ur ? pri meni so v kopalnici topla tla že po 1 uri 100% !
l.p. Jože
Objave: 94
Teme: 8
Ocena:
0
V Mercatorjevem katalogu Tehnika (dobili vceraj v nabiralnik) je 2m2 velika ogrevalna preproga 19.990 SIT.
Tudi jaz imam v kopalnici talno ogrevanje z vodo (radiatorska voda, brez mešalne baterije, s termostatskim ventilom, ki je vedno do konca odprt), pa so tla v 1 uri "vroča".
Če bi pa še enkrat delal, bi dal pa pod ploščice še električno ogrevanje za prehodno obdobje, ko radiatorji ne delajo. Tudi v poletnem času je fino, če stopiš izpod tuša na tople ploščice.
Objave: 253
Teme: 42
Ocena:
0
Malo offtopic: kaj niso govorili, da je talno ogrevanje nevarno za noge in da je stensko boljse :?: