PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija poševne strehe, steklena volna, ali kosmiči?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bom moral res narest primerjalni test, idejo že imam.
Naredim škatlo 80 x 100 X 120, magari iz stiropora, na sredo vertikalno obesim bakreno pločevino 50 x 100cm (na obeh straneh plošče je po 40cm prostora za izolacijona katero pritrdim ene 5 grelnih uporov, na spodnjo tretjino pa termometer. Ploščo enkrat zasujem s celulozo, drugič obložim s stekleno volno in na vrhu neprodušno zaprem. Upore priklopim na štrom in merim do kam se plošča segreje. Grem lahko vsaj do 150°C, da dosežem še večjo razliko, kot bo v praksi. Iz temperature pri določeni moči lahko direktno sklepam na k oziroma razliko med k-jema. Poleg tega lahko z IR kamero pomerim zunanjost škatle, ali je zgornji del toplejši in koliko (vpliv cirkulacije zraka.
Iz tega se bo tudi videlo omenjeno slabšanje k-ja pri volni zaradi večanja delta T.

Ima kdo kak kubični meter celuloze? oziroma kje bi jo dobil mimo Ekoprodukta, če me prepoznajo bomo laufali Smile
Citat:Bom moral res narest primerjalni test, idejo
Dobra ideja. Jaz bi test dopolnil še z ventilatorjem, da simuliram veter (prepih) okrog zalogovnika.

Osebno mnenje: če je izolacija od zunaj še zaprta s paropropustno folijo (ovira zraka kot 2 cm steklene volne), se ni bati nekega škodljivega toka zraka skozi izolacijo. Ko so delali teste toplotne prevodnosti izolacijskega materjala, je bila temperaturna razlika in zaradi nje tok zraka skozi izolacijo - v podatku toplotne prevodnosti je tovrstni "prepih" že zajet. Glede na tvojo večjo temperaturno razliko imaš večjo debelino - tok ne bo nič močnejši, kot pri izolaciji zunanjega ovoja stavbe.

Si omenil možnost poškodbe parne zapore in s tem močnejše prehajanje pare v izolacijo. Tega se v tvojem primeru tudi jaz bojim. Posledica bo sigurni kondenz (znatne količine) v izolaciji. Svetujem izolacijo, ki ni občutljiva na vodo, spodaj pa možnost iztoka vode.
Če boš delal test, poizkusi še s stalnim pretokom vode (kapljice) skozi izolacijo.
Nimam časa - sem v penziji!
Tone Napisal:Kondenz kar tako me ne muči, kriza bi bila počena folija čez cisterno (sod), kjer bi verjetnio prišlo do navlaženja vse izolacije in predno bi to opazil....
....................

Kompliciraš :mrgreen: .
Gre za izolacijo zalogovnika, kjer moraš preprečiti ohlajevanje stene z zunanjim zrakom in posledično vode. Uporabi sistem izolacije, ki se uporablja pri zmrzovalnikih in izoliraj s stiroporom, ki ga na preklopih oz. spojih lepiš oz. zapolniš s poliuretanom. Na koncu izolacijo oviješ s pe folijo v zaščito pri zamakanju in problem je rešen :wink: .
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Na stiropor sem tudi sam pomislil, a zalogovnik je okrogel, kup enega dela in purpena, da bo vse zadihtano in ne bo zrak krožil. Potem pa še mravlje in odpiranje, ko bo kaj narobe.

@Žerjavar Ne vem če je tako enostavno, po moje potrebuješ za zračni tok v obliki velikega kroga - ob zalogovniku gor, ob plašču dol, precejšno debelino, + nekaj verjetno vpliva tudi termična razlika. Pri meni bo oboje ekstremno, zato me skrbi, sploh ker omenjajo (link v moji zadnji objavi), da se volna pri - 20°C obnaša še enkrat slabše kot pri ničli.
Po moje itak ni druge, kot da probam, upam, da bo višina vroče pločevine 1m dovolj.
toy defense 3 солдатики https://apk-smart.com/igry/strategii/122...chity.html toy defense 3 солдатики

P.S Live ID: K89Io9blWX1UfZWv3ajv
P.S.S Программы и игры для Андроид телефона Программы и игры для Андроид телефона Программы и игры для Андроид телефона d37af96
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi