PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup deleža gozda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
suze- mi-liju Napisal:Občina litija je pol leta nazaj prodala gozd o katerem sem govoril dvem lastnikom. parcela je bila velika okol dva hektarja----Zdaj sta dva lastnika------Nad gozdno potjo eden , pod potjo drugi. Tako ne več če je vse to res kar vi govorite. Mogoče je pa v vsaki občini dgugače----------------------BOŠ pa ITAK moral iti malo po informacije ven iz hiše.

Zato pa tudi prej tukaj vprašam in poizkusim pridobiti mnenja, preden si smrček zmočim-trenutno pada dež.
Anja Napisal:Koliko je pa široka tvoja parcela na stiku z gozdom?

Širina je 18m.
McBobo Napisal:
Anja Napisal:Koliko je pa široka tvoja parcela na stiku z gozdom?

Širina je 18m.
Aha ... no sem mislila, da bi se dalo kaj več iztržit z izravnavo meje ... samo glede na velikost tvoje parcele, je max. dovoljena površina za izravnavo 18m2 (5% od 360m2) ... torej bi uradno lahko mejo proti gozdu premaknil za cca. 1m ...
Več glav, več ve ...
Če se vam ne mudi prav neznansko počakajte do jeseni. Zaradi tega člena in še nekaj drugih bo ZoG (Zakon o Gozdovih) dopolnjen oz spremenjen. Parcelacija naj bi bila zopet dovoljena, vendar pod določenimi pogoji. Dovoljeno naj bi bilo parcelirati zazidljive dele gozda od nezazidljivih in še nekaj fines.

Solastniških deležev čistih gozdnih parcel pa najbrž ne bo dovoljeno deliti. Ravno zaradi drobljenja posesti in parcel je bil pri prejšnji spremembi ZoG-a ta člen uveljavljen.
glede parcelacijje je tako kot sem smo napisali,
v ZK pa sploh ni problema, da nebi mogli si parcelo napisat nase pac bo pisalo ,da ste solastniki vsak svojega delaza , parcela pa bo seveda ostala skupaj ,
lahko pa si sami lastniki oznacite do kje je kdo lastnik in to potem uzivate ampak tezko boste sami si dolocili tocno koliko kvadratov kdo ima,

tako kot sem ze napisal ;
v zk uredite
svoj del priblizno doloci
podaj na gu za krcitev
in potem odmeri svoj del parcele, ki bo recimo psnik
ampak pazi, da ti bodo potem solastniki podpisali parcelacijo
stroski pa bodo pa sam izracunaj ce se izide kaksne 1500 eur bo
Hvala vsem za nasvete, ideje...
Še dodatek. Dovoljenje za krčitev gozda do 0,50 ha izda Zavod za Gozdove, nad to površino pa UE.

Vendar ZGS izdaja dovoljenja le za krčitve v kmetijske namene tako, da bo pri takšni majhni površini najbrž zavrnjeno.
1 2
Iskanje po temi