Objave: 270
Teme: 18
Ocena:
1
Rodica ima železniško postajo, ali ne? - če bi jaz kupovala hišo ali zidala, bi bil to glavni izbirni kriterij - če vse ostalo zataji, vlak me bo pripeljal v center Lj in še kam.
Objave: 56
Teme: 1
Ocena:
0
No, naj še tu dodam moj odgovor.
V kolikor se seliš iz Lj ti priporočam, da si ogledaš promet v samih konicah. Kar pomeni, da z avtom štartaš iz Jarš ob 7.00 uri in sama ugotoviš kakšna je gneča na cesti (poletne počitnice sicer niso primerni čas).
Sodelavci iz tistega konca niti ne jamrajo, so pa vsi v službi pred 7.00 uro zaradi parkirnega prostora, ker je ob 7.05 že vse polno.
Če imaš službo kjer hodiš kasneje in po možnosti parkirni prostor, selitev izven Lj ni problem. Problem so neumne službe ob 8.00 do 16.00 ter majhni otroci (vrtec).
lp, mateja
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
No pa da se še jaz oglasim, ker sem točno iz tistega konca ... Rodice namreč ... no pa lepo po vrsti:
- daljnovod: mi nimamo hiše pod ali v okolici daljnovoda in roko na srce niti ne razumem tistih, ki jo grejo tam zidat
- promet proti LJ: via Trzin in rondo Tomačevo je sedaj zjurtraj in popoldne totalna štala. Avtocesta se pa zjutrej praviloma vsak dan zabaše tam okrog 7:30 do 8ih iz meni povsem neznanega razloga ... oz. ga poznam (zaradi nekulturne vožnje, ker se vozniki za izvoz LJ sever ne razporedijo pravi čas na vozni pas in potem na prehitevalnem bremzajo in se štulijo desno :evil: ). Tako da če greš takrat iz Domžal, se lahko tudi 45 minut voziš v LJ ... če greš izven tega časa si v LJ v 15-20minutah.
- Letalski promet: ja na začetku so mene avioni blazno motili (pa tu ne govorimo o 3-4 avionih na dan ampak kar o velikem številu in vozijo tudi do ene 2h ponoči), sploh ker kateri tako nizko prileti, da imaš občutek, da s eti bo zdaj zdaj nekaj na streho sesulo. No ampak sedaj sem se jih navadila in me ne motijo več sploh.
- Železniška postaja: ja je tam čez cesto pri gostilni Adam Ravbar, to je od tega tanovega naselja 5-10 minut hoje.
Drugače je pa tale Rodica prav fleten kraj ... jaz sem bila zdaj leto in pol doma s hčerko in je bilo prav fletno, ker imaš ob bistrici in po Mengeškem polju res veliko zelo luštnh sprehajalnih poti (Bernardi je zakon), vse potrebne ustanove so tako blizu, da lahko vse peš opraviš. Edina stvar ki je, je ta da se nebi odločila za parcelo poleg glavne ceste skozi naselje, ker je zadnje čase (ravno zaradi tega novega naselja) promet kar povečan.
Več glav, več ve ...